AR4VET-hanke esittäytyy ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa 21.3.2019

Gradian Erasmus+ -hanke AR4VET esittäytyy torstaina 21.3.2019 klo 16.45–17.15 ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa (Scandic Aulanko, esityssali 21). AR4VET on kansainvälinen hanke, joka tutkii ja kehittää lisätyn todellisuuden käyttöä ammatillisessa koulutuksessa.

Hankkeessa on mukana viisi Euroopan maata: Saksa, Hollanti, Slovenia, Kypros ja Suomi. Suomea edustaa Gradia Jämsän autoala. Mukana hankkeessa ja Hämeenlinnassa on kolme opettajaa, Tero Salmi Gradia Jämsän autoalalta, Jussi Ahonen Gradia Jyväskylän sähköalalta ja Sari Lehtonotko ohjaus- ja urapalveluista.

Hämeenlinnassa Gradian edustajat näyttävät kolmella eri ”rastilla”, miten älylasit soveltuvat esimerkiksi autonasentajan koulutukseen. Miten opiskelija voi työskennellessään älylasien kautta esimerkiksi katsoa ohjevideota ja samanaikaisesti hänen kätensä ovat vapaat työskentelyyn? Työssäoppimassa ollessaan hän voi ottaa liveyhteyden kuvan ja äänen kera opettajaansa, ja opettaja voi etänä seurata hänen työskentelyään, antaa neuvoja ja kiinnittää opiskelijan huomion merkitsemällä huomionarvoisia kohteita suoraan tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin näyttöön. Älylasien kameralla voi ottaa videokuvaa, jonka opettaja voi arviointia varten katsoa myöhemmin, tarvittaessa useita kertoja.

Hankkeen nettisivut löytyvät osoitteesta ar4vet.com. Sivustoa kehitetään ja täydennetään koko hankkeen ajan ja ne jäävät opettajien ja kouluttajien käyttöön vielä sen jälkeen. Sivustolla on ja sinne lisätään edelleen online-koulutusmoduuleja opettajia ja kouluttajia varten, esimerkkituntisuunnitelmia ja lisätyn todellisuuden käyttövinkkejä ammatillisessa koulutuksessa. Hankkeen aikana materiaalia tuotetaan lähinnä auto-, kemia/laboratorio-, ICT- ja rakennus-/design-alalle. Hankkeessa tutkitaan myös 3D-mallien / SketchUp-ohjelman käyttöä älylasien kanssa.

Lisätietoja

Sari Lehtonotko, sari.lehtonotko@gradia.fi

Erasmus plus logo