Laajuus

Lukutaitovaihe n. 1 vuosi
Muu alkuvaihe n. 1 vuosi
Päättövaihe 2 vuotta

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Voit hakea aikuisten perusopetukseen, jos olet vähintään 17-vuotias ja tavoitteesi on saada perusopetuksen päättötodistus tai suorittaa osia peruskoulusta. Perusopetuksen voi aloittaa joko alkuvaiheesta tai päättövaiheesta kielitaitosi ja opiskeluvalmiuksiesi perusteella. Jos luku- ja kirjoitustaitosi on puutteellinen, voit saada paikan lukutaitovaiheen ryhmästä. Jos saat opiskelupaikan alkuvaiheen ryhmästä, voit jatkaa opiskelua päättövaiheen ryhmässä, kun opiskeluvalmiutesi ovat riittävät.

Hakeutuminen

Koulutuksen haku- ja aloitusajat ovat:
• Hakuaika 24.9.-24.11.2021. Opinnot alkavat 10.1.2022
• Hakuaika 10.12.2021-10.2.2022. Opinnot alkavat 4.4.2022
• Hakuaika 30.3.-30.5.2022. Opinnot alkavat elokuussa 2022.

Kelpoisuusvaatimukset

Voit hakeutua aikuisten perusopetukseen, jos peruskoulun opinnot ovat jääneet sinulta kesken Suomessa tai ulkomailla tai sinä et ole opiskellut peruskoulussa aiemmin. Opiskelu OKSA-koulutuksessa ei edellytä oleskelulupaa.

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun sekä kieli- ja matematiikkatesteihin.

Kuvaus

OKSA-koulutuksen tavoitteena on suorittaa aikuisten perusopetuksen oppimäärä ja saada perusopetuksen päättötodistus. Aikuisten perusopetus sisältää kaksi vaihetta: alkuvaiheen ja päättövaiheen.

Alkuvaiheeseen voi sisältyä tarvittaessa lukutaitovaihe. Alkuvaiheen tehtävänä on opiskella niitä perustietoja ja opiskelutaitoja, joitta tarvitset perusopetuksen päättövaiheessa. Alkuvaiheeseen kuuluu suomen kieltä, englannin kieltä, matematiikkaa, yhteiskunta- ja kulttuuritietoa ja ympäristö- ja luonnontietoa. Jos aloitat alkuvaiheen opintosi lukutaitovaiheesta, opiskelet suomen kieltä, matematiikkaa, yhteiskunta- ja kulttuuritietoa sekä ympäristö- ja luonnontietoa. Opintoihin kuuluu opinto-ohjausta ja työelämätietoa

Rakenne

- Lukutaitovaiheeseen kuuluu 23 pakollista kurssia ja vähintään 4 valinnaista kurssia, yhteensä 27 kurssia.

- Alkuvaiheeseen kuuluu 33 pakollista kurssia ja vähintään 5 valinnaista kurssia, yhteensä 38 kurssia.

- Päättövaiheeseen kuuluu 38 pakollista kurssia ja vähintään 8 valinnaista kurssia, yhteensä 46 kurssia.

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa määritetään opiskelun tavoite, suoritettavat kurssit ja tarvittava tuki. Opiskelusuunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin tehdyt opinnot ja osaaminen sekä opiskelijan elämäntilanne. Koulutus on päiväopiskelua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Perusopetuksen jälkeen voit hakea ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot