Lyhyt oppisopimus

Oppisopimusta voi käyttää monin eri tavoin. Oppisopimuksella voi suorittaa koko tutkinnon tai lyhytkestoisen, tutkinnon osaan tähtäävän koulutuksen.

Tutkinnon osa – nopea tapa hankkia osaamista

Oppisopimuksella voi koko tutkinnon sijaan suorittaa lyhytkestoisen, tutkinnon osaan tähtäävän koulutuksen. Tutkinnon osan oppisopimuskoulutus onkin nopea tapa hankkia osaamista.

Lyhyellä oppisopimuksella voi 

  • kehittää ammattitaitoa
  • vahvistaa jonkin aihealueen osaamista esimerkiksi työtehtävien tai ammatin muuttuessa
  • hankkia lisäpätevyyden       
  • suorittaa loppuun kesken jääneen tutkinnon

Lyhyt oppisopimus voidaan solmia vaikkapa uuden työsuhteen aluksi vahvistamaan työpaikalla tarvittavaa osaamista. Alanvaihtaja voi hankkia uuden pätevyyden suorittamalla tutkinnon osan tai osia. Jo pitkään samassa työpaikassa työskennellyt työntekijä voi puolestaan saada lisäbuustia ja ajantasaista tietoa työtehtäviensä hoitoon tai työtehtävissä etenemiseen.

Työpaikat voivat hankkia henkilöstölleen oman osaamistarpeensa mukaan monialaista osaamista, valitsemalla tutkinnon osia eri tutkinnoista. Gradian tutkinnoista löytyy yhteensä noin 3000 erilaista tutkinnon osaa. Gradia auttaa työnantajaa ja työntekijää valitsemaan työhön sopivimmat tutkinnon osat laajasta tarjonnastamme. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Oppisopimusasioissa apunasi ovat työelämäkoordinaattorit.

Väliotsikko

Tutustu lyhyen oppisopimuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin

Palsta 1/2

"Vielä muutamia vuosia sitten ammatillisen koulutuksen aloittaminen tarkoitti melkeinpä poikkeuksetta pitkää opiskeluputkea ja kokonaisen tutkinnon suorittamista. 

Tänä päivänä yhä useammin työnantaja ja oppisopimukseen lähtevä työntekijä valitsevat lyhytkestoisen, tutkinnon osaan tähtäävän, oppisopimuskoulutuksen. Eikä mikään ihme, sillä tutkinnon osan oppisopimuskoulutus on näppärä ja nopea tapa hankkia osaamista niin rekrytoinnin alkumetreillä kuin konkareita koulutettaessa", kertoo asiakkuuspäällikkö Krista Hanski. Lue lisää.

Palsta 2/2
Asiakkuuspäällikkö Krista Hanski, Gradian työelämäpalvelut

Työnantaja – työllistä Gradian opiskelija oppisopimuksella!

Työnantajana voit tarjota opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa oppisopimuksella tutkinnon osan tai osia. Lyhyen oppisopimuksen voi solmia usein myös kesätyön ajaksi. Opiskelijalla on jo alan osaamista ja kiinnostus alaa kohtaan. Hän on myös potentiaalinen tuleva työntekijä yritykseesi.

Oppisopimuksen edellytykset

  • työsopimus on vähintään 1 kk mittainen
  • opiskeltavaan alaan ja oppimistavoitteisiin liittyvää työtä on keskimäärin vähintään 25 h/vk
  • opiskelijalle maksetaan TES:n tai työsopimuslain mukaista palkkaa
  • työpaikalla on ohjausta ja nimetty työpaikkaohjaaja

Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla töitä tehden. Opintoihin voi lisäksi sisältyä joitakin lähipäiviä Gradialla.

Oppisopimus on työnantajalle maksutonta. Työnantaja voi saada työpaikkaohjauksesta pientä koulutuskorvausta (perustutkinto ja ammattitutkinto).

Näin oppisopimus saadaan käyntiin

  1. Gradian opiskelija ottaa yhteyttä työpaikkaan tai työnantaja tarjoaa Gradian opiskelijalle työtä.
  2. Opiskelija keskustelee työnantajan kanssa tarjotuista työtehtävistä ja oppisopimusmahdollisuudesta. Mikäli oppisopimus on mahdollinen, opiskelija ottaa yhteyttä opettajaansa, jonka kautta järjestetään oppisopimuspalaveri.
  3. Palaverissa selvitetään, mitä opiskelija voi oppisopimuksella opiskella ja sovitaan oppisopimusaika. Suunnitelmat kirjataan opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan.
  4. Oppisopimus allekirjoitetaan ja oppisopimuskoulutus voi alkaa! Opiskelijan opinnot etenevät ja työnantaja saa motivoitunutta työvoimaa!

Oppisopimuksen päättyessä on näyttötilaisuus, jossa hankittu osaaminen arvioidaan. Tämän jälkeen opiskelija joko valmistuu, palaa oppilaitokseen tai voidaan neuvotella opintojen jatkamisesta edelleen työpaikalla oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.

Tarjoa Gradian opiskelijalle työpaikkaa opiskelijarekryssä.