Laajuus

Koulutuksen kesto 3 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko jo hankkinut yrittäjyysvalmiuksia ja tarvitset vielä sparrausta taitoihisi? Yrittäjän ammattitutkinto on suunnattu juuri sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Sinulla saattaa myös olla mielessäsi hyvä idea, jonka ympärille on mahdollista rakentaa toimiva bisnes ja kaipaat tähän apua. Koulutus sopii hyvin myös sivutoimisena yrittäjänä jo toimiville.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen sisältö käsittää avaimia palvelumuotoiluun ja tuotteistamiseen, lisäksi sukellamme myynnin ja markkinoinnin saloihin. Harjoittelemme esimerkiksi myyntipuheen pitämistä, sillä tämän taidon hallitseminen auttaa moneen! Taloushallinnon osuudessa numerot saavat tarinan ja merkityksen ympärilleen. Tämän päivän yrittäjä tarvitsee myös erilaisten digitaalisten alustojen ja sosiaalisen median hallintaa ja näitä pääsemme myös opiskelemaan. Ilman verkostoja ei yksikään yrittäjä pysty toimimaan, joten koulutus toimii myös loistavana verkostoitumisen mahdollisuutena. Eri rahoittajat suosivat yrittäjän ammattitutkinnon suorittamista. Koulutuksen kautta saa selkeän paketin yrittäjyydestä, tuotteistamisesta, myynnistä ja markkinoinnista, sekä taloushallinnosta, jotka ovat yrittäjyyden peruspilareita.

Koulutuksen aikana rakennetaan liiketoimintasuunnitelma, jolla osoitetaan omaa osaamista. Tutkintokoulutuksen yhteydessä on mahdollista suorittaa seuraavat tutkinnon osat, mikäli tutkinnon suorittamisen edellytykset täyttyvät:
• yritystoiminnan suunnittelu (pakollinen tutkinnon osa)
• kaksi valinnaista tutkinnon osaa: yritystoiminnan käynnistäminen, tuotteistaminen, myynti ja markkinointi, henkilöstöhallinto, taloushallinto tai sähköinen liiketoiminta

Tutkinto koostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, jonka laajuus on 90 osp, sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta, joiden laajuus on 30 osp/tutkinnon osa. Yrittäjän ammattitutkinnon laajuus on yht. 150 osaamispistettä.

Rakenne

1. Orientaatio yrittäjyyden opintoihin ja liiketoimintaosaaminen
2. Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu
3. Myynti ja markkinointi
4. Taloushallinto
5. Some ja digi sekä Työhyvinvointi ja verkostot
6. Näyttöjä 3 kpl (1 kpl/tutkinnon osa)

Monta tapaa opiskella

Kontaktikertoja on yhteensä 12 (lähi- ja etäopetus) ja opiskeluaika sijoittuu näinä päivinä klo 9:00-15:30. Välipäivinä täydennät liiketoimintasuunnitelmaa sekä etsit itsenäisesti tietoa.

Koulutuksen aikana täsmennät liikeideaasi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että omaat tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Keskeisiä teemoja ovat tuotteesi tai palvelusi, asiakasryhmäsi, markkinointitoimenpiteiden suunnittelu ja laskelmien teko. Valmennukseen liittyy myös henkilökohtaista- ja pienryhmätyöskentelyä, pääpaino on kuitenkin itsenäisessä työskentelyssä. Koulutuksen aikana tapaat vastuuopettajan lisäksi myös muita kouluttajia ja asiantuntijavierailijoita eri toimialoilta.

Verkko-oppimisympäristönä käytetään pääasiassa Moodlea ja Microsoft Teams-sovellusta.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
28.6. - 6.8.2021 (ma - pe)
puhelin klo 9 - 12
chat klo 13 - 15 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä