Laajuus

180 osaamispistettä

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tarvitsetko osaamisen laajentamista ja syventämistä vanhustyössä? Vanhustyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu vanhustyössä toimiville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiuksia toimia oman työsi asiantuntijana. Voit suorittaa tutkinnon oman työn ohella. Opiskeluun kuuluu vanhustyötä ja omaa työyhteisöä kehittäviä tehtäviä.

Kelpoisuusvaatimukset

Sosiaail- ja terveysalan tutkinto sekä työkokemusta vanhustyössä. Kelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi työskentelet erilaisissa sosiaali- ja terveysalan vanhustyön tehtävissä oman työsi asiantuntijana. Sinulla on yksilöllistä osaamista vanhuksen ja hänen läheistensä tukemisessa, vanhustyön laadun kehittämisessä ja vastuuhenkilönä vanhustyössä toimimisessa. Työsi perustuu eettisesti sisäistettyihin periaatteisiin ja laajaan tietopohjaan.

Rakenne

Vanhustyön erikoisammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta:
- Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen, 50 osp
- Asiakaspalveluverkostossa toimiminen, 50 osp
- Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen, 40 osp

Lisäksi valitset yhden seuraavista valinnaisista tutkinnon osista, kukin 40 osp:
- Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen
- Sairaan ikääntyneen ihmisen hoitaminen
- Kuolevan ihmisen hoitaminen
- Yrittäjänä toimiminen vanhustyössä

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät lähiopiskelua, itsenäistä tiedonhakua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lisäksi opintoihin kuuluu Jyväskylän avoimen yliopiston verkkokurssi (KTEP013 Vanheneminen ja terveys 2 op). Tutkinnon osissa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikalla tutkinnon osa kerrallaan.

Teemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa otamme huomioon aikaisemman osaamisesi. Opintojesi kesto määritellään tässä yhteydessä.

Opiskelun voit aloittaa mistä tutkinnon osasta tahansa. Seuraava opintojen aloituspäivä on 16.1.2020. Opiskelusi etenisi esimerkiksi seuraavasti:
- Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen, neljä lähipäivää keväällä 2020: 31.1., 12.3., 23.4. ja 19.5.
- Asiakaspalveluverkostossa toimiminen, neljä lähipäivää syksyllä 2020
- Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen, viisi lähiopiskelupäivää keväällä 2021
- Valinnainen tutkinnon osa, kuusi lähipäivää syksyllä 2021

Kustannukset

Opiskelu on mahdollista oppisopimuksella, jolloin se on opiskelijalle maksutonta. Muuten koko tutkinnon suorittaminen maksaa 600 € (mahdollisuus maksaa kahdessa erässä).

Jatko-opintomahdollisuudet

Sosiaali- ja terveysalan lisäkoulutukset.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä