Laajuus

Koulutuksen laajuus on 15 osp ja kesto noin 3 kk.

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus soveltuu sinulle, joka olet suuntautunut vähittäiskaupan alalle ja sinulla on kiinnostusta toimia asiakaspalvelutehtävissä ja halu oppia käsittelemään ja myymään vähittäiskaupan palvelutiskin elintarvikkeita. Vähittäiskaupan palvelutiskejä on isomissa elintarvikemyymälöissä ja työntekijät huolehtivat palvelutiskin kuntoonlaitosta, myynnistä, asiakaspalvelusta, siisteydestä ja hygieniasta sekä työvuoron päättämiseen liittyvistä töistä.
Aikaisempi kokemus työskentelystä elitarvikekaupassa tai ravintola-ja catering allalla ovat eduksi mutta eivät pakollisia vaatimuksia.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola-ja cateringalan perustutkinnon; Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp tutkinnon osa.

Rakenne

Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaan opiskelijan tulee osata:
- aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
- vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
- esivalmistaa ja laittaa palvelutiskille esille myytäviä tuotteita
- myydä tuotteita ja opastaa asiakkaita
- tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla vähittäiskaupan liha- tai kalatiskin asiakaspalvelutehtävissä sekä osallistumalla raaka-aineiden esikäsittelyyn ja esillelaittoon. Opiskelija vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita, valmistaa ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä toimii asiakaspalvelussa.

Koulutus sisältää alalla tarvittavat lupakortit mm. hygieniapassin.

Monta tapaa opiskella

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka sisältää kontaktiopetusta, verkko-opintoja sekä työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Työssäoppimisjakso on kestää n. kaksi kuukautta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 ti klo 10-12, 12.30-14, pe klo 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet