Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Kenelle
Koulutus soveltuu sinulle, joka olet suuntautunut vähittäiskaupan alalle ja sinulla on kiinnostusta toimia asiakaspalvelutehtävissä ja halu oppia käsittelemään ja myymään vähittäiskaupan palvelutiskin elintarvikkeita. Vähittäiskaupan palvelutiskejä on suuremmissa elintarvikemyymälöissä ja niissä työntekijät huolehtivat palvelutiskillä myytävien tuotteiden esille laitosta, myynnistä, asiakaspalvelusta, siisteydestä ja hygieniasta sekä työvuoron päättämiseen liittyvistä töistä.
Kuvaus
Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola-ja cateringalan perustutkinnon osa: Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp tutkinnon osa.
Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaan opiskelijan tulee osata:
• aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
• vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
• esivalmistaa ja laittaa palvelutiskille esille myytäviä tuotteita
• myydä tuotteita ja opastaa asiakkaita
• tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
• arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla vähittäiskaupan liha- tai kalatiskin asiakaspalvelutehtävissä sekä osallistumalla raaka-aineiden esikäsittelyyn ja esille laittoon. Opiskelija vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita, valmistaa ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä toimii asiakaspalvelussa.
Koulutus sisältää alalla tarvittavat lupakortit mm. hygieniapassin.
Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka sisältää kontaktiopetusta, verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakson kesto on n. kaksi kuukautta.
Koulutuksen sisältö
• Työskentely vähittäiskaupan palvelutiskillä asiakaspalvelutehtävissä
• Raaka-aineiden vastaanotto, varastointi ja käsittely
• Tuotteiden esivalmistaminen, valmistaminen ja esille laittaminen
• Neuvonta, suosittelu ja myynti
Kustannukset
Koulutus sisältää alalla tarvittavat lupakortit mm. Hygieniapassin.
Koulutukseen osallistuja tarvitsee elintarvikeasetuksen mukaisen työasun.
Lisää koulutuksesta
Sopisiko sinulle oppisopimus?
Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.
Kysy lisää, autamme mielellämme!
Gradia hakupalvelut
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke, to klo 13–15
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193
Chat gradia.fi/hae-opiskelemaan