Laajuus

Koulutus kestää 4,5 kuukautta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oletko maahanmuuttaja? Onko sinulla korkeakoulututkinto tai olet työskennellyt asiantuntijatehtävissä? Haluatko parantaa sinun suomen kielen taitoa, työelämävalmiuksia ja saada kontakteja työelämään? Koulutus on ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta.

Sinulla tulisi olla jo toimiva peruskielitaito suomen kielessä (vähintään B1). Koulutuksen kieli on pääasiassa suomi, että opiskelijoiden suomen kielen taito aktivoituu. Muita kieliä käytetään tilanteen mukaan.

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on suljettu. Koulutuksen seuraava haku- ja aloitusaika ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutus on työvoimapoliittista koulutusta. Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille.

Kuvaus

Koulutuksen keskeinen sisältö on työnhaussa ja ammatissa tarvittava suomen kieli, jota opetetaan joka jaksolla. Ammatilliset opinnot suunnitellaan opiskelijoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, monimuoto-opetusta, verkko-opetusta, yritysvierailuja sekä työssäoppimista tai/ja kehittämistehtävä työssäoppimispaikassa. Koulutusta voidaan tarvittaessa toteuttaa verkko-opetuksena ja opiskelijat voivat osallistua koulutukseen myös muualta kuin Jyväskylästä. Jos asut muualla kuin Jyväskylässä, olisi tosi hyvä, jos pääset mukaan lähiopetukseen ainakin koulutuksen alussa.

Koulutuspaikkana on Gradia Jyväskylän toimipisteet. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan työpaikoissa.

Rakenne

Koulutuksessa on neljä eri teemaa:

1. Tietoa työelämästä ja työelämän suomea
2. Monialaiset ammatilliset opinnot
3. Työssäoppiminen tai kehittämistehtävä työssäoppimispaikassa
4. Päätösjakso

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Paikkakunta

Jyväskylä