Laajuus

Noin 4 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus sopii rakennusalasta kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä kielitaitotaso koulutukseen osallistumiseen. Suositeltava kielitaitotaso on A2.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille tämän sivun alalaidassa olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksessa parannat suomen kielen taitoasi. Tutustut rakennusalan ammatteihin ja ammattien vaatimuksiin. Tutustut rakennusalan perustaitoihin ja perusteisiin. Tutustut rakennusalan työskentely-ympäristöihin. Opit rakennusalan ammatillista sanastoa. Tutustut rakennusalan ammatilliseen koulutukseen ja saat tietoa jatko-opiskelumahdollisuuksista. Tavoite on, että sinun suomen kielen taito paranee ja voit hakea rakennusalan ammatilliseen koulutukseen.

Koulutuspaikkana on Gradia Jyväskylän Viitaniemen toimipiste, Viitaniementie 1, Jyväskylä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan työpaikoissa.

Koulutuksen järjestää Gradia-koulutuspalvelut Oy yhteistyössä Gradia Jyväskylän kanssa.

Rakenne

Koulutuksen sisältöjä ovat
- rakennustekniikka
- korjausrakentaminen
- rakennusalan työturvallisuus
- ammatillinen suomen kieli
- matematiikka
- tietotekniikka
- työelämätieto
- työssäoppiminen

Koulutuksen aikana opiskelijat opettelevat rakennusalalla ja asennustöissä tarvittavien työvälineiden käyttöä, tutustuvat rakennuspiirustuksiin ja rakennusten sähköistykseen, sekä tekevät erilaisia taloteknisiä mittauksia sekä huolto- ja kunnossapitotöitä. Lisäksi opiskelijat opiskelevat matematiikan ja tietotekniikan perusteita sekä työelämätaitoja.

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa 1-3 alalla toimimisen kannalta tarkoituksenmukaista lupakorttia: työturvallisuuskortti, tulityökortti ja ensiapu.

Monta tapaa opiskella

Koulutuksessa on lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä ja työssäoppimisjakso. Lähiopetuksessa on mukana ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tämän koulutuksen jälkeen voit hakea esim. rakennusalan ammatilliseen koulutukseen.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä