Laajuus

Noin 4 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus soveltuu rakennus- ja metallialasta kiinnostuneille maahanmuuttaneille. Suositeltava kielitaitotaso on A2.

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on suljettu.

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake TE-hallinnon internet-sivuilla: tyomarkkinatori.fi -> Henkilöasiakkaat -> Haussa oleva työvoimakoulutus. Myös tämän sivun alaosan "hae koulutukseen"-painike ohjaa sinut TE-palveluiden sivulle hakemuksen tekoa varten.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on parantaa opiskelijoiden kielellisiä ja ammatillisia valmiuksia aloittaa rakennus- tai metallialan tutkintotavoitteinen koulutus. Koulutuksessa tutustutaan rakennus- ja metallialan perustaitoihin ja perusteisiin sekä rakennus- ja metallialaan työskentely-ympäristönä. Opiskelijat tutustuvat rakennus- ja metallialan ammatteihin sekä ammatilliseen sanastoon, ja kasvattavat kielellisiä valmiuksiaan jatko-opiskelua ja/tai alan työtehtävissä työskentelyä varten.

Koulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi työelämään tutustumisjakso. Lähiopetuksen aikana mukana ovat sekä ammatillinen opettaja että suomen kielen opettaja.

Koulutuspaikkana on Gradia Jyväskylän Viitaniemen toimipiste, Viitaniementie 1, Jyväskylä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan työpaikoissa.

Rakenne

Rakennusalan keskeisiä sisältöjä ovat mm.
- rakennustekniikka
- korjausrakentaminen
- rakennusalan työturvallisuus

Lisäksi opiskelijat opettelevat rakennusalalla ja asennustöissä tarvittavien työvälineiden käyttöä, tutustuvat rakennuspiirustuksiin ja rakennusten sähköistykseen, ja tekevät erilaisia taloteknisiä mittauksia sekä huolto- ja kunnossapitotöitä.

Metallialan keskeisiä sisältöjä ovat mm.
- materiaalit ja työmenetelmät
- työkoneiden turvallinen käyttö

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa 1-3 alalla toimimisen kannalta tarkoituksenmukaista lupakorttia.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä