Laajuus

Opintojen kesto on noin 3,5 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus soveltuu kuljetus- ja varastoalasta kiinnostuneille maahanmuuttaneille. Suositeltava kielitaitotaso on A2.

Hakeutuminen

Koulutuksen hakuaikaa on jatkettu 28.8.2022 asti.

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake TE-hallinnon internet-sivuilla.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on parantaa opiskelijoiden kielellisiä ja ammatillisia valmiuksia aloittaa kuljetus- tai varastoalan tutkintotavoitteinen koulutus. Koulutuksessa tutustutaan kuljetus- ja varastoalan perustaitoihin ja perusteisiin sekä kuljetus- ja varastoalaan työskentely-ympäristönä. Opiskelijat tutustuvat kuljetus- ja varastoalan ammatteihin sekä alan ammatilliseen sanastoon, ja kasvattavat kielellisiä valmiuksiaan jatko-opiskelua ja/tai alan työtehtävissä työskentelyä varten.

Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen sisältyy työelämään tutustumisjakso. Lähiopetuksen aikana mukana ovat sekä ammatillinen opettaja että suomen kielen opettaja.

Koulutuspaikkana on Gradia Jyväskylän Viitaniemen toimipiste, Viitaniementie 1, Jyväskylä sekä Lievestuoreen toimipiste, Ajoneuvontie 21, Lievestuore. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan työpaikoissa.

Rakenne

Kuljetusalan keskeisiä sisältöjä ovat mm.
- kuljetusteknologia ja -muodot
- ajoneuvon lastaaminen ja purku
- kuorman varmistaminen
- kuljettajan pätevyysvaatimukset
- työaika- sekä ajo- ja lepoaikalainsäädäntö

Varastoalan keskeisiä sisältöjä ovat mm. tavaroiden vastaanotto-, säilytys- ja keräilytoiminnot sekä trukinkuljettajan tehtävät.

Opiskelijat opiskelevat lisäksi matematiikan ja tietotekniikan perusteita ja ammattialan suomen kieltä.

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa 1-3 alalla toimimisen kannalta tarkoituksenmukaista lupakorttia (esim. trukkikortti, työturvakortti).

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä