Laajuus

Kesto on noin 4 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus soveltuu hoitoalasta kiinnostuneille maahanmuuttaneille, joilla on riittävä kielitaitotaso koulutukseen osallistumiseen. Suositeltava kielitaitotaso on A2.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille tämän sivun alalaidassa olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on parantaa opiskelijoiden kielellisiä ja ammatillisia valmiuksia aloittaa hoitoalan tutkintotavoitteinen ammatillinen koulutus. Koulutuksessa tutustutaan hoitoalan perustaitoihin ja perusteisiin sekä hoitoalaan työskentely-ympäristönä. Opiskelijat tutustuvat hoitoalan ammatteihin sekä alan ammatilliseen sanastoon, ja kasvattavat kielellisiä valmiuksiaan jatko-opiskelua ja/tai alan työtehtävissä työskentelyä varten.

Koulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi työelämään tutustumisjakso. Lähiopetuksen aikana mukana ovat sekä ammatillinen opettaja että suomen kielen opettaja.

Rakenne

Koulutuksessa tutustutaan hoitoalan ammatteihin ja opiskellaan alaan liittyvää perussanastoa. Keskeisiä sisältöjä ovat mm.
- hoitotyö ja aseptiikka
- fysiologian ja anatomian perusteet
- ammatillinen vuorovaikutus
- ammattietiikka
- ravitsemus.

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa 1-3 alalla toimimisen kannalta tarkoituksenmukaista lupakorttia.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Viitaniemen toimipiste, Viitaniementie 1 A ja Kukkulan toimipiste, Keskussairaalantie 21