Laajuus

Noin 4 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus sopii auto- ja kuljetusalasta kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito koulutukseen osallistumiseen (vähintään A2).

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen tavoite on tutustua auto- ja kuljetusalaan. Opiskelet alalla tarvittavia perustaitoja sekä alan suomea. Tutustut auto- ja kuljetusalan ammatteihin. Koulutuksen aikana tutustut myös auto- ja kuljetusalan koulutuksiin. Tavoite on, että sinun suomen kielen taito paranee ja voit hakea auto- tai kuljetusalan ammatilliseen koulutukseen.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja työssäoppimista alan työpaikoissa. Lähiopetuksen aikana mukana ovat ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

Koulutuksen järjestää Gradia Koulutuspalvelut Oy yhteistyössä Gradia Jyväskylän kanssa. Koulutus toteutetaan Gradia Jyväskylän Viitaniemen toimipisteessä (Viitaniementie 1 A, Jyväskylä) ja Lievestuoreen toimipisteessä (Ajoneuvontie 21, Lievestuore).

Rakenne

Autoalan keskeisiä sisältöjä ovat:
- auton tai moottoripyörän huoltaminen
- auton korjaaminen
- rengastyöt

Kuljetusalan keskeisiä sisältöjä ovat:
- kuljetusteknologia
- kuljetusmuodot
- ajoneuvon lastaaminen ja purku
- kuorman varmistaminen
- kuljettajan pätevyysvaatimukset
- työaikalaki
- ajo- ja lepoaikalaki

Lisäksi opiskellaan auto- ja kuljetusalan ammatillista suomea, matematiikkaa, työelämätietoa ja tietotekniikkaa.

Koulutuksen aikana voit tehdä 1-3 alalla työskentelyssä tarvittavaa lupakorttia: Työturvallisuuskortti, trukinkäytön turvallisuuskoulutus, ensiapukoulutus.

Monta tapaa opiskella

Koulutuksessa on lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä ja työssäoppimista. Lähiopetuksessa ovat mukana ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Mape 18.22.10. klo 912
25.10. alkaen ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä