Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut erilaisista puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työtehtävistä. Sinä, joka haluat työskennellä erilaisissa toimintaympäristöissä. Pidät itsenäisestä työskentelystä ja osaat suunnitella työtäsi muuttuvissa tilanteissa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Toimitilahuoltaja on puhdistuspalvelualan ammattilainen. Hän hallitsee käytännön siivoustyön ja työhön liittyvät palvelutehtävät sekä vastaa omalta osaltaan toimitilojen viihtyisyydestä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon toimitilahuollon osaamisalan suorittaneella on monipuoliset valmiudet työskennellä itsenäisesti erilaisten asiakaskohteiden ja toimitilojen ylläpitosiivous- ja perussiivoustehtävissä. Koulutuksen jälkeen voi toimia myös yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osp
Perussiivouspalvelut 30 osp
Ylläpitosiivouspalvelut 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 70 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Monta tapaa opiskella

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa opiskellaan oppilaitoksessa ja sen eri toimintaympäristöissä sekä monipuolisesti työpaikoilla. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Työvaate- ja työjalkinekulut mahdollisia.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa alan ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä