Laajuus

noin 1,5 kuukautta

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille, puhtauspalvelualalle hakeutuville Keski-Suomen työllisyyden kuntakokeilun ja TE-toimiston asiakkaille. Mikäli haluat tutustua ja saada tietoa hyvin työllistävästä puhtauspalvelualasta, olet juuri oikea henkilö hakeutumaan tähän koulutukseen.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake TE-hallinnon internet-sivuilla.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on saada kuva puhtauspalvelualan työtehtävistä ja työpaikoista sekä vahvistaa ja oppia uusia tieto- ja viestintätaitoja. Koulutuksen työelämässä oppimisjakson aikana lisäät mahdollisuuksiasi työllistyä alan yritysten tarjoamiin sijaisuuksiin tai vaikkapa pitempäänkin työsuhteeseen.

Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä, tutustumiskäyntejä alan työpaikkoihin ja työelämässä oppimista. Työelämässä oppimista on noin puolet koko koulutusajasta ja voit itse vaikuttaa paikan valintaan.Työelämässä oppimisen paikkoja ajankohdasta ja sen hetkisestä tilanteesta riippuen tarjoavat mm. seuraavat yritykset/organisaatiot: Ilveslahden siivous, ISS Palvelut, Jämsän kaupunki ja Lassila-Tikanoja.

Rakenne

Koulutuksen sisältö:
Orientaatio koulutukseen
Puhtauspalveluala työskentely-ympäristönä
Puhtauspalvelualan ammatit ja ammattitaitovaatimukset, koulutusvaihtoehdot ja tutkinnot
Puhtauspalvelualan ammattitekniikan perusteet
Lupakortit: hätäensiapu, hygieniaosaaminen
Työelämätietous
Tieto- ja viestintätekniikan perustaitoja
Työelämässä oppiminen
Jatko- ja urasuunnitelman laatiminen

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Jatko-opintomahdollisuudet

Jatkossa osaamistasi voit lisätä hakeutumalla puhtauspalvelualan koulutukseen suorittamaan tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä