Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Kiinnostaako sinua työskentely tietotekniikan parissa? Haluatko työskennellä esimerkiksi tietojärjestelmäasiantuntijana tai teollisuuden laitevalmistuksessa? Tieto- ja viestintätekniikka on jatkuvasti kehittyvä ala, jossa tarvitaan osaajia monenlaisiin työtehtäviin.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto (ICT-asentaja) ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (datanomi) sulautuivat uudeksi yhteiseksi tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi 1.8.2020 alkaen.

Kelpoisuusvaatimukset

Suoritettu lukion oppimäärä tai lukiota vastaava koulutus.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Valmistuttuaan tietoverkkoasentaja osaa asentaa huoneistojen ja toimistokiinteistöjen tietoliikennejärjestelmiä ja niihin liittyviä tietoliikenneyhteyksiä, sekä päätelaitteita käyttäjän vaatimusten mukaisesti. Kotitaloudet ja pienyritykset tarjoavat myös jatkuvasti kasvavat markkinat tietotekniikan yrittäjyydelle, kuten erilaisten laitteiden, järjestelmien ja palveluiden myyntityöhön, konsultointiin, tietokantapalveluihin sekä sisällön tuotantoon. Perinteisesti alan työpaikat löytyvät sähkö- ja elektroniikka-alan yrityksistä.

Rakenne

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät 25 osp
• Tietoverkkokaapeloinnit 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 75 osp
• Tietoverkkolaitteiden asennus 45 osp
• Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen 15 osp

Muita valinnaisia tutkinnon osia on mahdollista suorittaa työelämän toimintaympäristössä.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Työkalut ja korttikoulutusmaksut (n. 200 €).

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä