Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Logistiikka

Paikkakunta

Laukaa

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

4–10 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä taksinkuljettajana.

Taksinkuljettajan koulutuksen ja ajoluvan suorittanut voi toimia taksinkuljettajana henkilöautolla toimien myös invataksinkuljettajan tehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa taksinajolupa ja saada tarvittava ammattitaito taksinkuljettajana toimimiseen.

Kuvaus

Taksinkuljettaja osaa ottaa huomioon ajotavassaan matkustajien ja matkatavaroiden vaikutuksen ajamiseen, osaa toimia liikenteessä turvallisesti ja vastuullisesti ennakoiden erilaisia liikennetilanteita. Henkilöliikenteessä kuljettaja osaa toimia tilanteissa, joissa kohdataan erilaisia asiakkaita. Koulutuksessa suoritetaan Erityisryhmien kuljettajakoulutus, jota välityskeskus voi lakisääteisesti kuljettajiltaan vaatia.

Koulutus järjestetään Gradian Lievestuoreen toimipisteessä (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Koulutuksen aloitus on joustava. Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti monimuoto-opintoina, joita voit suorittaa työn ohessa. Koulupäiviä on 1-5 pv/kk. Tarvittavat ajoluvat saatuasi, voit toimia opiskelun ohessa taksinkuljettajana joko työharjoittelussa tai oppisopimuksella.

Tutkinnon osiin liittyvät näytöt suoritetaan taksinkuljettajan työtehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu kolmesta logistiikan perustutkinnon osasta ja tutkinnon osat suoritetaan näyttöinä taksinkuljettajan työssä.

Pakollinen tutkinnon osa
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
• Erityisryhmien kanssa toimiminen 5 osp
• Taksiliikenteen kuljettajana työskentely 25 osp

Muitakin tutkinnon osia on mahdollista suorittaa logistiikan perustutkinnosta riippuen ajokorttiluokasta.

Koulutuksen sisältö:
• Taksikuljetusten lainsäädäntö
• Asiakaspalvelu
• Koulukuljetukset
• Erityisryhmien kuljettajakoulutus
• Työlainsäädäntö
• Ennakoiva ja taloudellinen ajo
• Reittisuunnittelu ja paikallistuntemus
• Mittarit ja välityspäätteet
• Ensiapu

Kustannukset

Opiskelija maksaa viranomaiskulut itse. Näitä ovat Ajovarmalle maksettava taksinajolupa 50 euroa ja Ajovarmalla suoritettava taksinkuljettajan ajolupakoe 120 euroa. Välityskeskukset vaativat kuljettajalta tiettyä työvaatetusta – ne opiskelija hankkii itse.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi