Syyskauden startti Jämsästä – FinnMETKO 2018

Järjestyksessään 17. Suomen suurin konealan tapahtuma FinnMETKO toteutetaan 30.8.–1.9.2018 Jämsässä. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän tarjonta on tapahtumassa kattavasti esillä, sillä sekä Gradia Jyväskylä että Gradia Jämsä osallistuvat siihen omilla osastoillaan. FinnMETKO on avoinna päivittäin kello 9.00–17.00.

Gradia Jämsän osastot sijaitsevat omalla kampusalueellaan (Myllymäen kampus). Konehallissa saat lähituntumaa metsäalan, logistiikan ja tekniikan koulutuksiin muun muassa metsäkone- tai yhdistelmäajoneuvosimulaattorin puikoissa. Voit kokeilla myös radio-ohjattavaa rekkaa.

Puutarha-alan löydät puolestaan opetuskasvihuoneen yhteydestä. Puutarha-alan osastolla voit tutustua 31.8. järjestettävän Sadonkorjuu Cup -kukkasidontakilpailun töihin, tehdä ostoksia pop-up myymälöissä ja vierailla kasvihuoneella. Pop up -myymälät sijaitsevat kahdessa paikassa: opetuskasvihuoneessa (Metsäoppilaitoksentie 13) syyskasvien ja kurkkujen myymälä sekä konehallissa (Metsäoppilaitoksentie 14) kukkakimppumyymälä.

Konehallissa on tarjolla tietoa myös metsäalan kouluttajien valmennusta kehittävästä Forestry EduTrainer -hankkeesta. Gradian hakupalvelut antaa puolestaan osastolla ohjausta Gradian opinnoista kiinnostuneille to–pe 30.–31.8. klo 9–17 ja la 1.9. klo 9–14.

Gradia Jyväskylän löydät maarakennuskonekilpailualueelta. Osastolla pääset tutustumaan logistiikan ja maarakennusalan koulutuksiin sekä osallistumaan myös 1.9. järjestettäviin maarakennuskoneenkuljettajien SM-kilpailuihin. Lisäksi koko FinnMETKOn ajan on 10–15-vuotiaille oma Juniori-Ykköskuskikilpailu ja alle 10-vuotiaat pääsevät heittäytymään simulaattoriseikkailuun.