Syksyn 2020 Loisto-konsertit verkossa 24.–27.11.

Loisto on Gradia Jyväskylän musiikkialan perustutkinnossa opintojaan viimeistelevien muusikko-opiskelijoiden ja media-alaa opiskelevien yhteinen konserttisarja. Syksyn 2020 Loisto painottuu reippaasti raskaan musiikin suuntaan, ja se toteutetaan koronarajoitteiden johdosta ilman liveyleisöä. Jokainen konsertti lähetetään Siltasalista täysipainoisena musiikki- ja monikameratuotantona media-alan kuhunkin konserttiin luomin visuaalisin maustein.

Loisto käynnistyy tiistaina 24.11. sinfonista metallia vyöryen Juho Harjuveteläisen astuessa lavalle kello 18. Avausilta jatkuu klo 19.30 Gradian maailmanmusiikkityöpajan kuubalaisrytmein ja eri puolilta Eurooppaa saapuvien musiikkituliaisten merkeissä.

Singer-songwriter Ina Myller tuo keskiviikkoiltaan muun muassa soulsävyä ja omia kappaleitaan. Basisti Eve Kaskela kääntää torstaille raskaamman vaihteen kietoen kuulijat rockin ja popin lisäksi psykedeliaan, josta Topi Lepojärvi ja Melymbrosia-yhtye jatkavat iltaa eeppiseen metalliin ja elokuvallisiin tunnelmiin.

Loiston perjantai viimeistelee syksyn konserttisarjan vahvalla tunneilmaisulla Ilari Taipaluksen kattaessa tyylitarjottimelle post-rockia. Aikaraudan viisarit väännetään vielä kerran, kun kuulijat johdatetaan Samuel Järvisen ja External-yhtyeen futuristiseen ja musiikkityylejä fuusioivaan metallisulattoon.

Tutustu ohjelmaan aikatauluineen ja suoriin lähetyksiin Loiston sivulla. Suorat lähetykset ja niiden tallenteet ovat katsottavissa tapahtumien jälkeen 6.12. saakka Gradian YouTube-kanavalla.

(Kuva: Pihla Koskinen ja Krista Kahilainen)