Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

• Sinulle, joka haluat unelmoida ja toteuttaa omia unelmiasi
• Sinulle, joka suunnittelet yrittäjänä toimimista lukio-opintojen ohella ja olet kiinnostunut yrittäjän ammatista
• Sinulle, joka haluat oppia rohkeammaksi ja oma-aloitteisemmaksi tiimin jäseneksi

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Haet Schildtin lukion lukiolinjalle ja vastaanotettuasi opiskelupaikan ilmoitat kiinnostuksesi Yrittäjyyspolun opintoihin. Sitova ilmoittautuminen Yrittäjyyspolulle tapahtuu ensimmäisen lukiovuoden syyslukukaudella.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…- Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Yrittäjyyspolku antaa hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin ja työelämään siirtymiselle. Jo opiskeluaikana pääset verkoistoitumaan ja tekemään yhteistyötä paikallisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Jos suoritat opinnot vaaditulla tasolla, saat lukio-opintopisteiden lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintopisteitä. Hakiessasi opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiimiakatemiaan, opinnot katsotaan eduksesi.

Rakenne

Yrittäjyyspolulla opiskelet lukion oppimäärän ja sen päätteeksi suoritat ylioppilastutkinnon. Lisäksi opiskelet työelämä- ja yrittäjyysopintoja. Opintojaksot 1-4 kuuluvat pakollisina yrittäjyyspolkuun ja opintojaksot 5-10 ovat valinnaisia. Opinnoissa voit painottaa esimerkiksi omaa yritystoimintaa, kilpailutoimintaa, kansainvälisyyttä tai vaikka harrastusta. Osa opinnoista toteutetaan oppilaitosyhteistyössä Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gradia Jyväskylän ammatillisen koulutuksen kanssa.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ylioppilastutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Yrittäjyyspolun opinnot katsotaan eduksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiaan pyrikiessä.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 sekä ti ja pe klo 10-12, 12.30-14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto