Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka pidät matematiikasta ja luonnontieteistä.
Sinulle, joka haluat opiskella näitä aineita tuetusti ja samanhenkisten opiskelijoiden kanssa.
Sinulle, joka haluat tehdä tieteellisiä kokeita hyvissä tiloissa.
Sinulle, joka haluat lukion jälkeen lääkäriksi, kemistiksi, fyysikoksi, biologiksi tai insinööriksi.
Sinulle, joka haluat yhdistää teorian ja käytännön luonnontieteissä.
Sinulle, joka haluat tutustua jo lukioaikanasi kattavasti alan korkeakouluopintoihin.
Sinulle, joka haluat osallistua kansainväliseen tiedeyhteistyöhön.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Sitova ilmoittautuminen LUMA-polulle tapahtuu opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Koulussamme on hyvät biologian, fysiikan ja kemian laboratoriot. Opetuksessa käytetään kokeellisia ja opiskelijalähtöisiä työtapoja. Saat tukea matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskeluun sekä opettajiltasi että opiskelutovereiltasi. Opintoja toteutetaan yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa. Teemme läheistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston kemian laitoksen kanssa. Opiskelijamme ovat menestyneet hyvin erilaisissa tiedekilpailuissa, esimerkiksi kemian olympialaisissa. He ovat myös sijoittuneet hyvin lääketieteen, tekniikan ja luonnontieteiden jatko-opintopaikkoihin.

Rakenne

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä. Näistä on 94/102 pakollisia opintoja ja vähintään 20 valtakunnallisia valinnaisia opintopisteitä. Loput opiskelijan valinnan mukaan.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla. LUMA-linja antaa erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin erityisesti luonnontieteissä.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto
Biologiaa (jpg, 1.72 MB)
Tiedosto
Vierailulla Cernissä (jpg, 1.28 MB)