Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut vieraista kulttuureista ja halukas kehittämään vieraiden kulttuurien tuntemustasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut laajentamaan vieraiden kielten osaamistasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut syventämään jo hallitsemiesi kielten osaamista.
Sinulle, jota kiinnostaa kulttuurienvälinen viestintä ja haluat kehittää yhteistyötaitojasi monikulttuurisissa projekteissa.
Sinulle, jota kiinnostaa työskentely kansainvälisissä ympäristöissä tulevaisuudessa ja haluat hankkia itsellesi arvokkaita työelämävalmiuksia.
Sinulle, joka haluat opiskella osan lukion kursseista englanniksi.
Sinulle joka haluat opiskella yhdessä kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Sitova ilmoittautuminen kansainvälisyyspolulle tapahtuu opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Hakija täyttää hakemuksen lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen 14.4.2021 mennessä. Huomaathan, että yhteishaun hakuaikaa on jatkettu 7.4.2021 saakka.

Sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Ainevalintalomakkeen täyttöohje:
https://peda.net/jao/jyl/lom/sahkoisen-ainevalintalomakkeen-2021-tayt:f…

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus syventää englannin ja ruotsin kielen taitojasi sekä hankkia perustaidot niin saksan, ranskan, espanjan kuin italian kielissä. Voit tutustua ns. lyhyisiin kieliin (saksa, ranska, espanja, italia) yhden tai muutaman kurssin verran tai syventää osaamistasi näissä kielissä keskittymällä joihinkin niistä. Voit myös opiskella joitakin lukion pakollisia kursseja englannin kielellä.

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin projekteihin, joissa pääset vahvistamaan kieli- ja viestintätaitojasi aidoissa tilanteissa sekä tutustumaan toisiin kulttuureihin. Schildtin lukion opiskelijana pääset hyötymään mm. koulun laajasta ja aktiivisesta Europroject-verkostosta sekä ystävyyskouluistamme Euroopan ulkopuolella.

Kansainvälisyyspolulla pääset monipuolisesti kartuttamaan osaamistasi ja sosiaalisia taitojasi monikulttuurisissa tilanteissa.
Pääset harjoittelemaan kielitaitoasi koulussamme paitsi projekteissa myös esimerkiksi integraatiokursseilla. Halutessasi voit toimia koulumme vaihto-opiskelijoiden tutorina.

Lisätietoja kansainvälisyyspolusta: https://peda.net/jao/schildtin_lukio/kjk

Rakenne

Lukion oppimäärä 75 kurssia, joista vähintään 47 pakollista ja 10 syventävää kurssia. Loput opiskelijan valinnan mukaan Kieli- ja kansainvälisyyspolun kursseja.

Kustannukset

Oppivelvollisuuden laajentaminen ja maksuttomuus koskee ensi syksynä niitä oppivelvollisia, jotka keväällä 2021 siirtyvät perusopetuksen 9. luokalta toiselle asteelle (pääosin vuonna 2005 syntyneet).

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat olleet maksuttomia Gradian päivälukiolaisille aiemminkin. Syksystä 2021 alkaen laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia.

Ensi syksynä 2021 laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat kuitenkin jatkossakin itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä