Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut vieraista kulttuureista ja halukas kehittämään vieraiden kulttuurien tuntemustasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut laajentamaan vieraiden kielten osaamistasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut syventämään jo hallitsemiesi kielten osaamista.
Sinulle, jota kiinnostaa kulttuurienvälinen viestintä ja haluat kehittää yhteistyötaitojasi monikulttuurisissa projekteissa.
Sinulle, jota kiinnostaa työskentely kansainvälisissä ympäristöissä tulevaisuudessa ja haluat hankkia itsellesi arvokkaita työelämävalmiuksia.
Sinulle, joka haluat opiskella osan lukio-opinnoista englanniksi.
Sinulle joka haluat opiskella yhdessä kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Sitova ilmoittautuminen kansainvälisyyspolulle tapahtuu opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…- Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus syventää englannin ja ruotsin kielen taitojasi sekä hankkia perustaidot niin saksan, ranskan, espanjan kuin italian kielissä. Voit tutustua ns. lyhyisiin kieliin (saksa, ranska, espanja, italia) yhden tai muutaman opintojakson verran tai syventää osaamistasi näissä kielissä keskittymällä joihinkin niistä. Kansainvälisyyspolulla osan pakollisista opinnoista voi opiskella englannin kielellä.

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin projekteihin, joissa pääset vahvistamaan kieli- ja viestintätaitojasi aidoissa tilanteissa sekä tutustumaan toisiin kulttuureihin. Schildtin lukion opiskelijana pääset hyötymään mm. koulun laajasta ja aktiivisesta Europroject-verkostosta sekä ystävyyskouluistamme Euroopan ulkopuolella.

Kansainvälisyyspolulla pääset monipuolisesti kartuttamaan osaamistasi ja sosiaalisia taitojasi monikulttuurisissa tilanteissa. Pääset harjoittelemaan kielitaitoasi koulussamme paitsi projekteissa myös erityisesti kansainvälisyyspolun opiskelijoille suunnatuilla integraatiokursseilla. Koulumme vaihto-opiskelijat opiskelevat kansainvälisyyspolun ryhmässä.

Rakenne

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä. Näistä on 94/102 pakollisia ja vähintään 20 opintopistettä valtakunnallisia valinnaisia. Loput opiskelijan valinnan mukaan kansainvälisyyspolun opiskelijoille suositeltuja opintoja.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto