Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut vieraista kulttuureista ja halukas kehittämään vieraiden kulttuurien tuntemustasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut laajentamaan vieraiden kielten osaamistasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut syventämään jo hallitsemiesi kielten osaamista.
Sinulle, jota kiinnostaa kulttuurienvälinen viestintä ja haluat kehittää yhteistyötaitojasi monikulttuurisissa projekteissa.
Sinulle, jota kiinnostaa työskentely kansainvälisissä ympäristöissä tulevaisuudessa ja haluat hankkia itsellesi arvokkaita työelämävalmiuksia.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Sitova ilmoittautuminen kansainvälisyyspolulle tapahtuu opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Hakija täyttää hakemuksen lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:
Sähköinen ainevalintalomake https://wilma.gradia.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&long-t…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje: https://peda.net/jao/jyl/lom/sat2:file/download/1d08f4cefa0b1856cf26fa4…

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus syventää englannin ja ruotsin kielen taitojasi sekä hankkia perustaidot niin saksan, ranskan, espanjan kuin italian kielissä. Voit tutustua ns. lyhyisiin kieliin (saksa, ranska, espanja, italia) yhden tai muutaman kurssin verran tai syventää osaamistasi näissä kielissä keskittymällä joihinkin niistä. Voit myös opiskella joitakin lukion pakollisia kursseja englannin kielellä.

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin projekteihin, joissa pääset vahvistamaan kieli- ja viestintätaitojasi aidoissa tilanteissa sekä tutustumaan toisiin kulttuureihin. Schildtin lukion opiskelijana pääset hyötymään mm. koulun laajasta ja aktiivisesta Europroject-verkostosta sekä ystävyyskouluistamme Euroopan ulkopuolella.

Kansainvälisyyspolulla pääset monipuolisesti kartuttamaan osaamistasi ja sosiaalisia taitojasi monikulttuurisissa tilanteissa.
Pääset harjoittelemaan kielitaitoasi koulussamme paitsi projekteissa myös esimerkiksi integraatiokursseilla. Halutessasi voit toimia koulumme vaihto-opiskelijoiden tutorina.

Lisätietoja kansainvälisyyspolusta: https://peda.net/jao/schildtin_lukio/kjk

Rakenne

Lukion oppimäärä 75 kurssia, joista vähintään 47 pakollista ja 10 syventävää kurssia. Loput opiskelijan valinnan mukaan Kieli- ja kansainvälisyyspolun kursseja.

Kustannukset

Opetus on maksutonta kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit, sekä opiskelussa käytettävä kannettava tietokone. Opiskelijan tulee hankkia myös oma muistitikku (8 GB) ja langalliset kuulokkeet.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä