Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut vieraista kulttuureista ja halukas kehittämään vieraiden kulttuurien tuntemustasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut laajentamaan vieraiden kielten osaamistasi.
Sinulle, joka olet kiinnostunut syventämään jo hallitsemiesi kielten osaamista.
Sinulle, jota kiinnostaa kulttuurienvälinen viestintä ja haluat kehittää yhteistyötaitojasi monikulttuurisissa projekteissa.
Sinulle, jota kiinnostaa työskentely kansainvälisissä ympäristöissä tulevaisuudessa ja haluat hankkia itsellesi arvokkaita työelämävalmiuksia.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.
Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:

Sähköinen ainevalintalomake https://wilma.gradia.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&long-t…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje: https://peda.net/jao/jyl/lom/hakeminen/oaw23e:file/download/995397bb08e…

Kuvaus

Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus syventää englannin ja ruotsin kielen taitojasi sekä hankkia perustaidot niin saksan, ranskan, espanjan kuin italian kielissä. Voit opiskella ns. lyhyitä kieliä (saksa, ranska, espanja, italia) yhden - kahden kurssin verran tai syventää osaamistasi näissä kielissä keskittymällä joihinkin niistä.
Kansainvälisyyspolulla sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin projekteihin, joissa pääset vahvistamaan kieli- ja viestintätaitojasi aidoissa tilanteissa sekä tutustumaan toisiin kulttuureihin. Schildtin lukion opiskelijana pääset hyötymään mm. koulun laajasta ja aktiivisesta Europroject-verkostosta sekä ystävyyskouluistamme Euroopan ulkopuolella.
Kieli- ja kansainvälisyyslinjalla pääset monipuolisesti kartuttamaan osaamistasi ja sosiaalisia taitojasi monikulttuurisissa tilanteissa.
Pääset harjoittelemaan kielitaitoasi koulussamme paitsi projekteissa myös esimerkiksi integraatiokursseilla. Halutessasi voit toimia koulumme vaihto-opiskelijoiden tutorina.

Lisätietoja kieli- ja kansainvälisyyspolusta: https://peda.net/jao/schildtin_lukio/kjk

Rakenne

Lukion oppimäärä 75 kurssia, joista vähintään 47 pakollista ja 10 syventävää kurssia. Loput opiskelijan valinnan mukaan Kieli- ja kansainvälisyyspolun kursseja.

Kustannukset

Opetus on maksutonta kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit, sekä opiskelussa käytettävä kannettava tietokone. 

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä