Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Lukio

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa ja lisäksi täytetään ainevalintalomake:
https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen to 28.3.2024 saakka.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukiossa pääset vahvistamaan ja laajentamaan peruskoulussa hankkimaa osaamistasi sekä painottamaan opintojasi omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan. Lukiossa viihdytään ja pidetään hauskaa mutta opiskellaan tavoitteellisesti ja itseä haastaen. Lukio antaa erinomaiset lähtökohdat opiskella yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Kuvaus

Lukio on yleissivistävä koulu. Schildtin lukio on vahvaan ja monipuoliseen ohjaukseen panostava yleislukio, joka mahdollistaa opiskelijoille yksilöllisen etenemisen kohti ylioppilastutkintoa ja jatko-opiskeluja. Opintotarjonta on laaja ja voit painottaa opintojasi oman kiinnostuksesi mukaisesti esimerkiksi kieliin ja kansainvälisyyteen, luonnontieteisiin, työelämä- ja yrittäjyysopintoihin ja taito- ja taideaineisiin. Lukiomme toiminta-ajatuksessa korostuu opiskelijan osallisuus, motivaatio ja hyvinvointi. Oppivassa yhteisössä opiskelijan ja opettajien välinen yhteistyö on kaiken tekemisen keskeisin edellytys.

Koulutuksen sisältö

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä, joista vähintään 20 opintopistettä on valtakunnallisia valinnaisia opintoja. Lisäksi opintoihin kuuluu muita valinnaisia opintoja. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti 2-4 vuodessa.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut