Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Logistiikka

Paikkakunta

Laukaa

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu
Monimuoto-opiskelu

Hakuaika

-

Hakeutuminen

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
Täytä hakemus TE-palveluiden ’Hae koulutukseen’ -painikkeen kautta viimeistään 8.10.2023. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutuksen valinnat tehdään kaksivaiheisesti. Koulutushakemusten esivalinnat tehdään viikolla 41, jolloin hakemukset käydään läpi työnantajan, kouluttajan ja TE-toimiston asiantuntijan kesken. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten kerrothan hakemuksesi huolella kertomalla kiinnostuksesi koulutukseen ja työhön sekä mahdollisen aikaisemman kokemuksesi alasta.

Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, haastattelut pidetään 24.-25.10.2023 Jyväskylän Liikenteellä osoitteessa Sorastajantie 5, 40340 Jyväskylä. Työnantaja haastattelee hakijat yhdessä Gradian ja Keski-Suomen TE-palveluiden kanssa. Haastattelu sisältää ajokokeen.

Haastattelukutsut ilmoitetaan puhelimitse soittaen ja/tai tekstiviestillä. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00–16.15, puhelimitse 0295 020 702 tai Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta löydät TE-palveluiden Työmarkkinatorilta.

Kenelle

Hae koulutukseen, jos olet vähintään 21-vuotias ja sinulla on vähintään B-ajo-oikeus, olet linja-autonkuljettajan työtehtävistä kiinnostunut ja haluat työllistyä kuljetusalalle asiakaspalvelutyöhön!

Koulutukseen voidaan valita myös 18-vuotta täyttänyt, jos hänellä on suoritettuna jonkin alan perustutkinto ja B-luokan ajo-oikeus.

Kuvaus

Nyt etsitään useita linja-autonkuljettajia Jyväskylän Liikenteelle! Ole oman reittisi kingi ja luotettava luotsi, ja hae RekryKoulutuksella meille töihin. Tarjoamme sinulle vakaan työpaikan ja kilpailukykyisen palkan. Työyhteisö on mukava ja rento, ja autamme työkaveria!

Voit olla työurasi alkuvaiheessa, alan vaihtaja tai alan ammattilainen, me koulutamme sinut uuteen työhösi RekryKoulutuksella! Koulutuksen kesto on 80 päivää ja se sisältää suurimmaksi osaksi käytännön harjoittelua. Teoriaopetusta on sopivasti käytännön tueksi.

MITÄ ODOTAMME SINULTA?
Hakijoilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä erilaisia asiakkaita kohdatessa, reipasta työotetta, kykyä itsenäiseen ja paineenkin alla työskentelyyn. Työn oppii koulutuksen aikana, joten aiempaa kokemusta kuljetusalalta ei vaadita. Työtehtävien hoitaminen edellyttää valmiutta vuorotyöhön kaikkina viikonpäivinä ja riittävää suomen kielen taitoa.

Hakijan on haastattelussa esitettävä Traficomin ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttiote, johon mahdollisesti kirjattujen liikennerikkomusten laatu ja/tai määrä ei osoita hakijan olevan asenteellisesti sopimaton linja-autonkuljettajan ammattiin. Lisäksi koulutukseen valittujen henkilöiden tulee toimittaa työnantajalle rikostaustaote lasten kanssa toimimiseen.

MITÄ TARJOAMME SINULLE?
Meillä pääset tekemään päivittäin arvokasta työtä, saat viihtyisän maisemakonttorin ja vaihtelevat työpäivät! Tarjoamme sinulle monipuolisen ja mielenkiintoisen työnpaikan ammattitaitoisessa ja rennossa työyhteisössä, voimakkaasti sähköistyvän kaupunkiliikenteen parissa.

Työyhteisömme pitää turvallisuutta erittäin tärkeänä seikkana. Suurin osa työntekijöistä kertoo kokevansa hauskuutta töissä usein tai joka päivä. Iloa heille tuottaa työ itsessään, työn luonteen itsenäisyys ja kohtaamiset sekä asiakkaiden että työkavereiden kanssa. Ongelmien ja haasteiden ratkaiseminen pitää motivaation ja osaamisen korkealla tasolla.

Työntekijät pitävät Koiviston Auto -konsernissa tärkeinä asioita toimivaa palkanmaksua, työkavereita, työvälineitä ja arvostavat myös esihenkilöään.

Työympäristösi on siisti ja nykyaikainen. Tarjoamme luotettavan työpaikan Suomen suurimmassa linja-autokonsernissa! Työsuhde-etuina tarjoamme muun muassa OnniBusin vapaalippuja jokaiselle työntekijälle. Sinulla saattaa tulla myöhemmin mahdollisuus ajaa Koiviston Auton konserniin kuuluvan OnniBusin kaksikerrosbusseja ja kaukoliikennettä. Näin saat työurastasi monipuolisemman ja mielenkiintoisemman.

RekryKoulutuksessa saat linja-autonkuljettajan työssä vaadittavan perusosaamisen, mukaan lukien linja-autokortin ja osan tarvittavasta ammattipätevyydestä. Ammattipätevyys suoritetaan loppuun RekryKoulutuksen jälkeen oppisopimuskoulutuksella työsuhteisena Jyväskylän Liikenteellä. Opit ajamaan linja-autoa ammattitaidolla erilaisissa ympäristöissä ja saat arvokasta harjoittelukokemusta.

JYVÄSKYLÄN LIIKENNE OY – PAIKALLISESTI OSA SUOMEN SUURINTA LINJA-AUTOVERKOSTOA
Jyväskylän Liikenne Oy on osa Suomen suurinta linja-autoyhtiötä, Koiviston Auto -konsernia. Koiviston Auto liikennöi Helsingistä aina Ivaloon ja Hettaan asti. Jyväskylän Liikenne Oy huolehtii Jyväskylän seudun paikallisliikenteestä ja tarjoaa myös monipuolisen kaluston tilausajoliikenteeseen.
Lue lisää: www.koivistonauto.fi

Koulutuksen sisältö

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
• D-luokan ajokorttikoulutus (linja-auton ajokortti)
• Ajo-opetus
• Asiakaspalvelu
• Linkki-järjestelmä ja lipunmyynti
• Työskentely eri liikennemuodoissa
• Työtavat työpaikalla
• Linja-auton päivittäiset tarkastukset ja kalustoperehdytys
• Kuljetusalan lainsäädäntö
• Teoriakokeet ja siihen harjoittelu

Koulutus alkaa 6.11.2023 ja päättyy 29.2.2024. Koulutuksen kesto on 80 päivää. Koulutus koostuu teoriaopinnoista sekä työssäoppimisesta. Koulutus toteutetaan Gradian (Viitaniemen ja Lievestuoreen kampukset) ja Jyväskylän Liikenteen tiloissa.

Koulutus ja teoriakokeet toteutetaan suomen kielellä, joten opiskelijoilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

TUTUSTU YRITYKSEEN TE-LIVE-LÄHETYKSESSÄ!

Järjestämme TE-Live-tapahtuman verkossa 14.9. klo 14.00. Tervetuloa mukaan! Pääset tutustumaan yritykseen ja esittämään kysymyksiä mahdollisesti tulevalle työnantajallesi sekä keskustelemaan työmahdollisuuksista. Te-liven voit katsoa tallenteena tästä: https://te-live.fi/lahetykset/gsRm8R6fo

Kustannukset

RekryKoulutus on opiskelijalle maksuton, opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävät kortit sekä viranomaismaksut. Koulutuksen aikana vaatetus tulee olla ammattikuljettajan työhön sopiva. Koulutuksen ajaksi opiskelijan tulee hankkia työvaatteet itse.

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle:

• Digipiirturikortti ja hakemus 104 €
• Ajokorttilupamaksu 39 €
• Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-ajokortilla aloittavat)
• Teoriakoe 40 € tai suullinen teoriakoe (ilman terveysperustetta) 107 €
• Ajokoemaksu 112 € (D-luokan ajoneuvo)

Hinnat 11.8.2023 tilanteen mukaisesti. Muutokset mahdollisia.

Koulutus koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, teoriakoulutuksesta ja ajokoulutuksesta.

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Katso myös video!

Jouni Purhonen on työskennellyt Jyväskylän Liikenteellä noin 15 vuotta:

Linja-autonkuljettajan työ on vaihtelevaa ja soveltuu kaikenikäisille asiakaspalvelusta sekä kuljetusalasta kiinnostuneille.

Palsta 2/2

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Ahonen Miia

Lehtori (opettaja)

Logistiikka, maarakennus