Laajuus

Koulutuksen kesto on 35 päivää

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille, lomautetuille sekä työttömyysuhan alaisille (myös osa- tai määräaikaisessa työsuhteessa olevat) henkilöille, joiden työnhaku on voimassa TE-palveluissa.

Hakeutuminen

Kiinnostuitko? Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta viimeistään 19.3.2023! Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemusten esivalinta suoritetaan 20.3.2023, jolloin hakemukset käydään läpi työnantajien, kouluttajan ja TE-toimiston asiantuntijan kesken. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten perustelethan hakemuksesi huolella kertomalla kiinnostuksesi koulutukseen ja mahdollisen aikaisemman kokemuksesi alasta.

Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, haastattelut pidetään 22.3.2023. Haastattelukutsut ilmoitetaan puhelimitse soittaen ja/tai tekstiviestillä. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa https://tyomarkkinatori.fi/

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, puhelimitse 0295 020 702 tai Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta

Kuvaus

Nyt etsitään säänkestäviä supersankareita maarakennustehtäviin. Innostu alasta ja kouluttaudu uudelle uralle! Infrarakentajana toimit kaivinkoneenkuljettajan oikeana kätenä rakennusten maapohjien rakentajana, teet putkitöitä sekä katujen rakentamisen maarakennustyötä; olet joukkuepelaaja, joka toimii yhteistyössä työtovereiden, esimiesten ja asiakkaiden kanssa.

MIKSI KOULUTTAUTUA INFRARAKENTAJAKSI?
Alalla riittää töitä! Työ on monipuolista ja vaihtelevaa, työtä tehdään tiimissä hyvällä sykkeellä. Infrarakentajan työnkuva sisältää monipuolisia tehtäviä rakennustyömailla raittiissa ulkoilmassa: kaivinkoneen aputöitä, putkiasennuksia, mittauksia, maantiivistystä ja muita rakennustöitä.

MITÄ ODOTAMME SINULTA?
Koulutukseen valitaan ensisijaisesti henkilöitä, joilla on halu toimia alalla ja hyvä asenne työn tekemistä kohtaan sekä vahva motivaatio kehittää omaa osaamistaan.

Ei haittaa, jos jotkin odottamamme taidot tai pätevyydet vielä puuttuvat, me koulutamme tulkitsemaan piirustuksia ja suunnitelmia, käyttämään oikeita työmenetelmiä, käsityökoneita ja mittalaitteita. Aiempi alan harrastuneisuutesi, alan työkokemuksesi tai koulutuksesi katsotaan eduksi.

Edellytämme koulutukseen hakeutuvilta B-ajokorttia, työ infrarakentajana on liikkuvaa eri työmaiden välillä. Hakijalta edellytetään myös ymmärrettävää suomen kielen taitoa ja hyvää perusterveyttä. Työskentely maarakennusalalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja sen jatkuvaa ylläpitoa.

MILLAINEN INFRARAKENTAJAN REKRYKOULUTUS ON?
RekryKoulutus toteutetaan yhteistyössä Gradia-koulutuspalvelut Oy:n, Keski-Suomen TE-toimiston sekä Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa.

Koulutus toteutetaan ajalla 29.3.-22.5.2023, kesto 35 päivää. Koulutus koostuu teoriaopinnoista Gradialla sekä työssäoppimisesta yrityksessä.

Rakenne

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
- Kaivantoturvallisuus
- Maarakennuksen piirustukset ja mittaustöiden perusteet
- Maarakennusmateriaalit ja työmaan jätteidenkäsittely
- Tieturva- ja työturvallisuuskortti
- Perustustyöt, putkiarinat, liikennealueiden rakennekerrokset, rakennusten pohjatyöt
- Verkostorakentaminen, materiaalit ja rakenneosat, asennustekniikka
- Tiivistystyöt, pienkoneiden päivittäiset huollot

RekryKoulutuksen hyväksytysti suorittaneet ja yritykseen sekä työtehtäviin soveltuvuutensa osoittaneet työllistyvät Maansiirto Suuronen Oy:n palvelukseen. Koulutuksen päätteeksi työtä on tarjolla vähintään 5 kuukaudeksi. Sääolosuhteiden ollessa alalle suotuisat, voi työ jatkua pidempäänkin. Mikäli työtehtävät saa napattua erityisen hyvin haltuun, voi työnantajalta löytyä myös muita soveltuvia uramahdollisuuksia jatkossa.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille, lomautetuille sekä työttömyysuhan alaisille (myös osa- tai määräaikaisessa työsuhteessa olevat) henkilöille, joiden työnhaku on voimassa TE-palveluissa.

MAANSIIRTO SUURONEN OY
Maansiirto Suuronen Oy on vuonna 1989 perustettua perheyritys, jonka maarakennusperinteet ulottuvat 1950-luvulle. Toiminnan ydin on kokonaisurakointi, tehokkaan ja laadukkaan maarakentamisen perustana ovat ammattitaitoinen henkilöstömme ja laaja yhteistyöverkostomme.

Meillä on reipas meininki ja arvostamme omaa sekä muiden tekemistä. Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön, osaavan työyhteisön, reilun palkkauksen, työterveyshuollon ja laadukkaat työvarusteet sekä mahdollisuuden pitkäaikaiseen työsuhteeseen osaavalle tekijälle.

Kalustomme koostuu tela-alustaisista kaivinkoneista, pyöräkuormaajista, kuorma-autoista ja huoltokalustosta. Lue meistä lisää: https://maansiirtosuuronen.fi/

LISÄTIEDOT
· Gradia: Riku Suojala, opettaja, puh. 040 341 6382, riku.suojala@gradia.fi
· Maansiirto Suuronen Oy: Atte Suuronen, puh. 045 677 7653, atte.suuronen@maansiirtosuuronen.fi
· Keski-Suomen TE-toimisto: Silja Hokkanen, yritysasiantuntija, puh. 0295 046 335, silja.hokkanen@te-toimisto.fi

Monta tapaa opiskella

Koulutus koostuu teoriaopinnoista sekä työssäoppimisesta.

Kustannukset

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta löydät osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/palvelut/0f43cc47-de92-4f1e-b3a8-b3524b32cb9…

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Aika

-

Paikkakunta

Laukaa