Laajuus

Opintojen laajuus on 20 osaamispistettä. Koulutuksen kesto toteutuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oletko kiinnostunut matkailu- ja ravitsemisalalla työskentelystä ja haluat tutustua toimialaan sekä kehittyä keittiön eri työtehtävissä ja asiakaspalvelussa? Tutkinnon osan opinnot antavat valmiuksia toimia ravitsemispalvelujen eri perustehtävissä.

Hakeutuminen

Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Lähtökohtana motivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan sekä sitoutuminen opiskeluun. Alalla työskentely vaatii hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä vuorovaikutustaitoja.

Kuvaus

Opintojen aikana opit valmistautumaan työvuoroon, huolehtimaan toimitilat käyttökuntoon, valmistamaan aamiais- ja lounasruokia sekä tuotteita myyntiä varten ja pitämään huolta niiden laadusta ja riittävyydestä, palvelemaan asiakkaita, myymään tuotteita ja rekisteröimään myyntiä sekä päättämään työvuoron työtehtävät. Saat valmiuksia arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osan suorittaminen antaa mahdollisuuksia toimia erilaisissa ravitsemisalan työtehtävissä työryhmän jäsenenä.
Osaat kunnostaa asiakas- ja työtiloja, valmistaa tuotteita, palvella asiakkaita, rekisteröidä myyntiä sekä huolehtia asiakas- ja työtilojen siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Monta tapaa opiskella

Opiskelijoille laaditaan HOKS, jossa sovitaan henkilökohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöstä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuen tarpeesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta.

Työjalkineet on hankittava itse, muu ammattityövarustus selvitetään opintojen alkaessa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet hankkinut osaamista ja olet kiinnostunut alalla toimimisesta, sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoa ja valmistua kokiksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä