Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.

Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.

Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan työhallinnon internet-sivujen kautta. Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Kuvaus

Koulutuksessa opetellaan hygieenisiä työtapoja sekä valmistamaan kesäterassin alkoholillisia ja alkoholittomia kylmiä sekä kuumia juomia, opitaan käyttämään kahvikoneita ja laitteita sekä toimimaan asiakaspalvelussa terassilla tarjoilun perusteiden hallinnalla. Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.
Opiskelija oppii erilaisten juomien myyntiä, valmistusta ja tarjoilua sekä myös hieman ruoka-annosten tarjoilua. Opiskelija valmistelee työpisteen sekä ravintolan asiakastilat myyntitilannetta varten. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta sekä aktiivista myyntityötä.

Lisätietoa voit katsoa osoitteesta ePerusteet (Opetushallitus):
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1352660/naytto/tutkinnono…

Rakenne

Sisältö ja ammattitaitovaatimukset:
-kesäterassin alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja juomien valmistaminen
-asiakaspalvelu- ja myyntityö
-tarjoilutyötekniikat
-hygieniapassi
-anniskelupassi

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutuksen kesto on noin 1,5-2,5 kk ajalla 16.3.-11.6.2020. Koulutusaika tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Koulutuksen on mahdollisuus suorittaa työssäoppimisen aikana Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osan ja työllistyvät sitä vastaaviin tehtäviin, sekä mahdollisesti jatkaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Hakija, jolla on jo kattavan monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-