Laajuus

180 osaamispistettä

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko sinä olla seuraava ruonvalmistuksen ammattilainen? Opintojen alussa teet ruokaa reseptien mukaan ja opit ruoanvalmistuksen perusteet. Taitojen karttuessa muuntelet reseptejä ja ammattitaitoasi on tuntea raaka-aineet ja valmistaa niistä herkullisia aterioita. Keittiössä on ajoittain kiirettä ja silloin tarvitset paineensietokykyä.

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille ja sen tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen aikana opitaan valmistamaan herkullista ja monipuolista ruokaa reseptejä hyödyntäen ja erityisruokavaliot huomioiden. Hygieniaosaaminen, ravitsemus, ruuanvalmistusmenetelmät ja kestävä kehitys tulevat myös tutuiksi koulutuksen aikana. Noin puolet opinnoista opitaan työpaikoilla tapahtuvassa oppimisessa.

Tulevia työpaikkojasi ovat ravintolat, lounaskahvilat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä keskus- ja jakelukeittiöt. Voit työllistää itsesi myös yrittäjänä.

Suomen kielen opettaja on mukana oppitunneilla ensimmäisen vuoden aikana, jolloin samalla opitaan alan suomen kieltä. Ennen valintaa suoritetaan suomen kielen koe. Suomen kielen koe järjestetään perjantaina 11.6.2021.

Rakenne

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista.

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat:
• Ravitsemispalveluissa toimiminen
• Lounasruokien valmistus
• Annosruokien valmistus

Ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kolme tutkinnon osaa, ovat:
• Kahvilapalvelut
• Katu- ja pikaruokapalvelut
• Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
• Suurkeittiön ruokatuotanto
• A la carte –ruoanvalmistus
• Tilaus- ja juhlaruokien valmistus

Yhteiset tutkinnon osat ovat:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
• Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet.

Opintoihin sisältyy opiskeluvalmiuksia tukevia suomen kielen opintoja, työnhakuun valmentamista ja jatkosuunnitelman laatiminen.

Opintojen aikana suoritettavat lupa- ja korttikoulutukset: Hygieniaosaaminen, Hätäensiapu.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä