Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille työttömille ja työttömyysuhanalaisille, vähintään 18-vuotiaille työnhakijoille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet. Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään kesäterassin juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä.
Koulutuksessa opitaan hygieenisiä työtapoja ja opitaan valmistamaan kesäterassin alkoholillisia ja alkoholittomia juomia sekä opitaan käyttämään kahvilaitteita. Opiskelija oppii hyödyntämään tarjoilutekniikkaa terassitarjoilun juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä.
Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena.
Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan kesäterassin tarjoilutyötehtäviin. Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Lisätietoa Juomien myynti- ja tarjoilu- osan ammattitaitovaatimuksista voit katsoa osoitteesta ePerusteet (Opetushallitus):
https://eperusteet.opintopolku.fi/beta/#/fi/ammatillinen/4221360/tutkin…

Rakenne

Koulutuksen sisältö:
- kesäterassin alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja
menekkijuomasekoitusten valmistaminen
- asiakaspalvelu- ja myyntityö
- tarjoilutyötekniikat
- hygieniapassi
- anniskelupassi

Monta tapaa opiskella

Hakeminen:

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä