Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus soveltuu sinulle, joka olet suuntautunut ravintola-ja cateringalalle alalle ja sinulla on kiinnostusta toimia palvelu-ja jakelukeittiössä erilaisten asiakasryhmien kanssa.

Kuvaus

Suomessa on runsaasti palvelu-ja jakelukeittiöitä ja niissä on tarjolla monipuolisia tehtäviä ruokapalvelualan ammattilaisille.
Palvelu-ja jakelukeittiöissä työskentelevät ruokapalvelutyöntekijät, jotka osaavat vastaanottaa ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita sekä kuumentaa ja valmistaa ruokia ja lisäkkeitä. He jakavat ja laittavat ruoat esille ja toimivat asiakaspalvelussa sekä ohjaavat asiakkaita.
Työhön kuuluu myös toimintaympäristön siistiminen ja järjestäminen ja astiahuollon tehtävät.

Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tutkinnon osa on sopiva osatutkinto esim. työnhakijalle, jolla alan tutkinto kesken tai tutkinto vaatii täydennyskoulutusta. Palvelu-ja jakelukeittiötyöntekijöillä kysyntää mm. Kylän Kattauksella.

Koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää kouluopetusta, työskentelyä työsalissa, itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua sekä työpaikoilla tapahtuvaa oppimista.
Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön asiakaspalvelutehtävissä toimimalla palvelu- tai jakelukeittiössä. Hän vastaanottaa, valmistaa tuotteita tai tarvittaessa kuumentaa ja valmistaa vain osia tarjottavista aterioista, laittaa ruoat tarjolle tai jakaa ruoat asiakkaille. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Rakenne

Koulutuksessa suoritetaan Ravintola-ja Cateringalan perustutkinnon Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osaamispisteen tutkinnon osa.

Koulutuksen ammattitaitovaatimuksena on että opiskelija osaa:
-vastaanottaa ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita
-kuumentaa tai valmistaa ruokia ja lisäkkeitä
-jakaa tai laittaa ruoat esille
-toimia asiakaspalvelussa sekä ohjata asiakkaita
-siistiä ja järjestää toimintaympäristön ja huolehtia astiahuollon tehtävistä
-arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Monta tapaa opiskella

Hakeminen:

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä