Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on 40 työpäivää.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työhakijoille, joilta puuttuu rakennusalan kokemusta. Koulutuksen tavoitteena on tutustua monipuolisesti rakennusalan työtehtäviin ja ammatteihin.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Rakentaminen työllistää Suomessa noin 185000 henkilöä. Ala työllistää edelleen erittäin hyvin, vaikka pieni taantuma rakentamisen volyymiin on tulossa. Talonrakennusala jakautuu uudis- ja korjausrakentamiseen. Korjausrakentamisen määrä on lisääntynyt vuosittain ja on tällä hetkellä hieman rahallisesta arvostaan pienempi kuin uudisrakentamisen määrä. Korjausrakentaminen on työvoimavaltaisempaa toimintaa verrattuna uudisrakentamiseen, jossa pyritään suurempaan esivalmistusasteeseen. Esivalmistusta tehdään rakennustuoteteollisuudessa esimerkiksi betonielementtitehtailla tai puuelementtitehtailla. Massiivipuurakentaminen on lisääntymässä asunto- ja julkisessa rakentamisessa. Valmiita massiivipuurunkoisia moduleita valmistetaan tehdasympäristössä.

Rakenne

Koulutuksen sisältö:
- Rakennusalan ammatit ja ammattitaitovaatimukset, koulutusvaihtoehdot ja tutkinnot
- Rakennusala työskentely-ympäristönä: rakennusalan työpaikat ja työllistymismahdollisuudet
- Rakennustyön työturvallisuus
- Rakennustyön perusteita luentoina ja halliharjoitteluna
- Työturvallisuuskortti
- Tulityökortti
- Työssäoppiminen

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakeutua suorittamaan alan perustutkintoa syyskuussa 2023 alkavaan koulutukseen.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä