Laajuus

90 työpäivää

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on hyvä rakennus- tai talotekniikka-alasta kiinnostuneille maahanmuuttajille. Koulutus on suomen kielellä ja siksi opiskelijan suomen kielen on hyvä olla vähintään A2.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksessa tutustut rakennus- ja talotekniikka-alaan. Opiskelet alan perustaitoja sekä alan suomen kieltä. Tutustut alan ammatilliseen koulutukseen. Tutustut rakennus- ja talotekniikka-alan ammatteihin ja alan ammatilliseen sanastoon jatko-opiskelua ja/tai alan työtehtävissä työskentelyä varten.

Koulutuksen aikana opettelet rakennusalalla ja asennustöissä tarvittavien työvälineiden käyttöä, tutustuvat LVI- ja rakennuspiirustuksiin, teet erilaisia mittauksia sekä huolto- ja kunnossapitotöitä. Lisäksi opiskelet matematiikan ja tietotekniikan perusteita sekä tutustt eri koulutusvaihtoehtoihin ja työllistymismahdollisuuksiin.

Koulutuksessa on lähiopetusta ja työssäoppimista alan työpaikoissa. Lähiopetuksen aikana mukana ovat ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

Rakenne

Rakennusalan sisältöjä ovat mm.
- rakennustekniikka
- korjausrakentaminen
- rakennusalan työturvallisuus

Talotekniikka-alan sisältöjä ovat mm.
- LVI-tekniikka ja materiaaliosaaminen
- laitteistojen huoltaminen ja korjaaminen
- erilaiset kädentaidot

Koulutuksen aikana voit tehdä 1-3 alalla tärkeää lupakorttia.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä