Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko työskennellä alalla, jossa yhdistyy perinteinen osaaminen ja nykyaikainen huipputeknologia? Oletko tarkka, luova, oma-aloitteinen ja hyvä hahmottamaan? Kiinnostaako 3D-suunnittelu? Puuseppänä pääset toteuttamaan itseäsi laajasti erilaisissa tehtävissä, kuten huonekalujen ja kalusteiden valmistuksessa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Opinnoissasi opit suunnittelemaan ja valmistamaan huonekaluja, piirtämään, suunnittelemaan, ohjelmoimaan nykyaikaisia työstökoneita, entisöimään ja korjaamaan kalusteita.

Puuseppänä työskentelet siistissä sisätyössä nykyaikaisissa tuotantotiloissa. Puuseppiä työskentelee huonekalu- ja kalusteteollisuuden lisäksi esimerkiksi rakennuksilla, suunnittelu- ja myyntitehtävissä.

Rakenne

Puuteollisuuden perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Puuteollisuusalan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Materiaali- ja valmistustekniikka 30 osp
- Asiakaslähtöinen valmistustoiminta 15 osp

Lisäksi opiskellaan valinnaisia tutkinnon osia esimerkiksi
- CNC-ohjelmointi ja työstö
- sisustuspuusepäntyöt
- massiivipuutuotteiden ja levytuotteiden valmistus.

Monta tapaa opiskella

Opintoja suoritetaan oppilaitoksessa sekä työssä oppimalla alan työtehtävissä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opiskeluun tarvittavat työvälineet ja kortit sekä suojavarusteet yhteensä n. 100 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Puuteollisuusalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi puuteollisuuden ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Lisäksi tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä