Laajuus

Opintojen laajuus 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus soveltuu sinulle, joka olet kiinnostunut putkiasentajan työstä ja haluat kasvattaa tai päivittää osaamistasi putkiasennuksen alueella. Sinulla voi olla entuudestaan työkokemusta tai koulutustaustaa talotekniikan alalta tai vaikkapa metalli-, rakennus- tai sähköalalta.

Tavoitteena on antaa opiskelijoille riittävät tiedot ja taidot työskentelyyn putkialalla erilaisissa asennus-, korjaus- ja kunnossapitotehtävissä.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee usein uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa. He asentavat esimerkiksi vesijohtoja, varaajia, pesualtaita, wc-istuimia, vesihanoja ja viemäriputkistoja sekä lämpöjohtoja, lämmityskattiloita, öljypolttimia ja ilmastointilaitteita. Töitä on tarjolla myös kiinteistöjen huollossa, rakennustuoteteollisuudessa (esim. elementtiteollisuudessa) sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

Rakenne

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osp, josta ammatillisten tutkinnon osien osuus on 145 osp. Ammatillinen osuus muodostuu alla esitetyistä pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tutkinnon osista. Tämän lisäksi tutkintoon sisältyy 35 osp yhteisiä tutkinnon osia.

Tutkintoon sisältyvät pakolliset ammatilliset tutkinnon osat, 90 osp:
Lämmitysjärjestelmien asentaminen (30 osp)
Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen (30 osp)
Lisäksi
Putkistojen hitsaus (30 osp) TAI
LVI-huoltopalvelujen tuottaminen (15 osp)
LV-järjestelmien huoltaminen (15 osp)

Valinnaiset ammatilliset tutkinnonosat, 55 osp:
Yleisimmin valitut (näistä neljä):
LVI-korjausrakentaminen (15 osp)
Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus (15 osp)
LVI-suunnittelu (15 osp)
Maalämpölaitteistojen asentaminen (15 osp)
Pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen (15 osp)

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Opintojen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta. Opinnot henkilökohtaistetaan opintojen alkuvaiheessa, jolloin lopulta määräytyy koulutuksen kesto.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit esimerkiksi opiskella talotekniikan alan insinööriksi ammattikorkeakoulussa. Valmistuttuasi putkiasentajaksi voit myös täydentää opintojasi ilmanvaihtoasentajaksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä