Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tämä koulutus on tarkoitettu toisen asteen tutkinnon (lukio tai ammatillinen perustutkinto) suorittaneille, yli 18-vuotiaille hakijoille.

Kiinnostaako sinua ala, jossa kädenjälkesi on pääosassa työn lopputuloksen suhteen? Oletko mielestäsi huolellinen, tarkka, oma-aloitteinen sekä hyvä hahmottamaan muotoja? Kiinnostaako värien maailma? Pintakäsittelijänä pääset toteuttamaan erilaisten metallialan tuotteiden viimeistelyä nykyaikaisin menetelmin ja materiaalein ammattitason laiteilla teollisessa ympäristössä.

Hakeutuminen

Koulutuksen haku- ja aloitusajat ovat:
• Hakuaika 15.6.-17.8.2022. Opinnot alkavat 3.10.2022.

Täytä sähköinen hakemus hakuaikana tämän sivun alareunasta löytyvän Hae Koulutukseen -linkin kautta.

Valintahaastatattelut järjestetään elokuun lopussa ja haastatteluun kutsutaan kaikki hakijat.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus edellyttää että:
• Olet suorittanut toisen asteen tutkinnon (lukio tai ammatillinen koulutus).
• Olet vähintään 18-vuotias.
• Sinulla on riittävä suomen kielen taito (taso B1). Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Tämän haun kielikoe on tiistaina 23.8.2022. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio
Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustut…

Pintakäsittelijän ammatti vaatii soveltuvuutta alalle: astmaoireet, hajuyliherkkyys, hengitystievaivat, ihoallergiat, värisokeus, näkökyvyn rajoitukset, ahtaanpaikan kammo, liikuntarajoitteet tai -elinsairaudet voivat olla haasteena pintakäsittelijän ammatissa toimimiselle. Hakijalta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa.

Kuvaus

Opintoja suoritetaan oppilaitoksessa sekä työssä oppimalla alan työtehtävissä.

Teollisen pintakäsittelyn osaamisalan suorittanut pintakäsittelijä osaa esi- ja pintakäsitellä erilaisia metallituotteita, kuten teräsrakenteita, koneita ja laitteita. Pintakäsittelijä voi työskennellä metallituotemaalaamossa tai teollisen pintakäsittelyn tuotantolaitoksissa. Hän voi olla erikoistunut metallituotteiden pintakäsittelyyn, mikä sisältää esimerkiksi korroosionestokäsittelyitä ja ruiskumaalausta. Pintakäsittelylaitoksissa hän voi hoitaa pintakäsittelylinjoja, tehden erilaisia kemiallisia pintakäsittelyitä sekä kuumasinkitystä. Pintakäsittelijä voi työskennellä myös esimerkiksi suunnittelu- tai myyntitehtävissä. Pintakäsittelijänä työskentelet pääasiassa sisätyössä nykyaikaisissa tuotantolaitoksissa.

Rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinto (180 osp) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa:
• Metallituotemaalaus 55 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 90 osp, esimerkiksi:
• Jauhemaalaus 15 osp
• Korroosionestomaalaus 30 osp
• Maalauslinjan hoito 30 osp
• Suihkupuhdistus ja teräsharjaus 15 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Kustannuksia tulee työvälineistä ja mahdollisista henkilösuojaimista, jotka jäävät opiskelijalle omaksi, hinta n. 300-350e. Lisäksi opiskelijalla saattaa olla tarve hankkia henkilökohtaisien tarpeiden mukaan muita tarvikkeita tai suojaimia.

Jatko-opintomahdollisuudet

Pintakäsittelyalan perustutkinnon jälkeen voit opiskella esimerkiksi pintakäsittelyn ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 sekä ti ja pe klo 10-12, 12.30-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä