Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus soveltuu henkilölle, joka haluaa toimia kokkina erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai haluaa laajentaa ja syventää nykyistä osaamistaan ruokapalvelutehtävissä.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-hallinnon internet-sivuilla.

Kuvaus

Opiskeluun kuuluu lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, ennakko- ja kehittämistehtäviä sekä työelämässä oppimista. Voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Ammattitutkinnon opiskelu on itsenäistä työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammatin opiskelua, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Pääsääntöisesti tutkinnon suorittaminen vaatii alan perustutkinnon tai muun vastaavan perusosaamisen. Lisäksi pystyt toimimaan itsenäisesti ruokapalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa, julkisen sektorin toimipaikoissa tai yrittäjänä.

Tutkinnon suoritettuasi saat monipuolisen osaamisen kokin työstä ja voit työskennellä laajasti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden ruokapalvelutehtävissä.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä. Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Rakenne

Pakollinen tutkinnon osa
• Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp, esimerkiksi
• Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
• Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
• Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
• Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
• Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
• Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä