Oppisopimusviikkoa vietetään 5.-11.11.2018.

Gradian työelämä – ja yrityspalvelut huomioi kunniakirjoin oppisopimuskumppaneitaan 5.11. kahvitilaisuudessa.

Työpaikkaohjaaja 2018

Leena Paananen
TL-Maint Oy, Jyväskylä

OPSO – Suomen Oppisopimusosaajat ry on antanut jyväskyläläiselle työpaikkaohjaaja Leena Paanaselle kunniamaininnan vuoden oppisopimuspalkittujen työpaikkaohjaajasarjassa.

Leena Paananen on osaamiseltaan monipuolinen työpaikkaohjaaja alalla, jossa on työntekijöillä kova vaihtuvuus ja työvoimapulaa. Leena on työpaikkaohjaaja, joka haluaa todella tukea opiskelijaa saavuttamaan parhaansa. Hänellä riittää opiskelijoille aikaa ja hän pystyy yhteen sovittamaan yhteistyötä työpaikan ja kouluttajien välillä. Tämä on ammatillisen koulutuksen reformin mukaista toimintaa ja siitä voitaisiin monessa paikassa ottaa oppia ja esimerkkiä.

Työpaikkaohjaajan Leena Paanasen palkitseminen
Yksikönjohtaja Kaija Haapasaari, työpaikkaohjaaja Leena Paananen ja rehtori Pirjo Kauhanen


Työnantaja 2018

TL-Maint Oy, Jyväskylä

TL-Maint on hyödyntänyt oppisopimusta ja koulutussopimusta monipuolisesti jo vuosien ajan. Koulutuksen avulla he ovat saaneet osaavia ammattilaisia kilpailutetulle alalle.
Tällä hetkellä kaikkiaan 33 opiskelijaa on opiskellut itselleen tutkinnon oppisopimuksella oppien työelämässä. Opiskelijat ovat valtaosin työllistyneet koulutuksen jälkeen yritykseen.
Yrityksen koulutuksissa tehdään räätälöintiä (omat ryhmät), mutta osa yrityksen opiskelijoista opiskelee Gradian yleisissä ryhmissä. Räätälöidyn koulutuksen oppitunnit järjestetään TL-Maintin omissa koulutustiloissa. Koulutuksessa otetaan huomioon yrityksen tarpeet ja aikataulut.

Oppisopimusopiskelija 2018

Jaakko Kapanen
Laitoshuoltajan ammattitutkinto
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Puhtauspalvelut

Jaakko Kapanen on alan vaihtaja, aiemmin kouluttautunut kone- ja metallialan perustutkintoon. Laitoshuoltajan työhön tutustuttuaan hän kiinnostui koulutuksesta ja työnantaja tarjosi siihen mahdollisuuden. Koulutuksen myötä hän sai tarvittavan osaamisen alalle.
Jaakko osasi koulutuksen aikana linkittää hienosti teorian työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen ja eri työtehtäviin. Hän on erittäin positiivinen ihminen, joka omalla asenteellaan saa työyhteisössä aikaan positiivisen ilmapiirin. Jaakko työllistyi vakituiseen työsuhteeseen heti koulutuksen jälkeen.

Yrittäjäoppisopimusopiskelija 2018

Perttu Pihlaja
Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
Parkour Akatemia Oy

Perttu on yrittäjänä kehittänyt itseään oppisopimuksen avulla. Opintojen aikana hän kehitti yrityksensä myyntiä ja markkinointia eteenpäin sekä sai käytännön työkaluja talouden johtamiseen.

Perttu on aktiivisesti hyödyntänyt oppisopimusta myös työtekijöiden ammattitaidon kehittämisessä. Pertun kanssa on suunniteltu ja toteutettu liikunnanohjauksen perustutkinnon oppisopimuskoulutusta Parkour Akatemialle sopivalla mallilla. Opiskeluryhmässä Perttu palkittiin Vuoden tsempparina (ryhmän joukkuepelaaja).

Lisätietoja
Kaija Haapasaari, yksikönjohtaja, Gradia Työelämä- ja yrityspalvelut, puh. 040 341 5180, kaija.haapasaari@gradia.fi