Urheilijana Gradia Jyväskylässä

Gradia Jyväskylässä urheilija voi hakeutua mihin tahansa ammatilliseen perustutkintoon. Urheileminen mahdollistetaan urheiluvalmennuksen kautta. Opiskelijoiden urheilun kriteerinä oleva riittävän korkea taso varmistetaan haun yhteydessä annettavilla oman valmentajan lausunnolla, oppilaitoksen haastattelulla sekä lajiliittopisteillä. Gradia Jyväskylän urheiluvalmennuksessa voit suorittaa 2 - 41 osaamispistettä.

Gradia Jyväskylän Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan.

Tutustu huippupesäpalloilija Venla Karttusen lähihoitajaopintoihin tämän sivun yläosan videolla!

Opiskelu ja urheilu

Tavoitteellisesti urheilevalle opiskelijalle laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma) yhteistyössä HOKS-ohjaajan, ryhmänohjaajan, opinto-ohjaajan ja urheiluvalmentajan tai urheiluvalmennuksen yhteyshenkilön kanssa. HOKSissa suunnitellaan, kuinka urheilu ja opiskelu on järkevintä yhdistää. Urheilija voi osallistua aamuharjoitteluun, valmennusleireille ja/tai kilpailumatkoille opintojen aikana. Urheilemisen ja valmennuksen toteuttamisratkaisut käydään aina läpi valmentajan kanssa. Opintojen ja urheilemisen painottaminen lukuvuoden kierrossa eri aikajaksoilla vaihtelee.

Gradia Jyväskylä ei tarjoa varsinaista valmennusta. Sitä annetaan Gradia Jämsässä ja Gradian Schildtin lukiossa, joihin haetaan yhteishaussa. Valmennuksessa ja harjoittelusa Gradia Jyväskylä tekee tiivistä yhteistyötä Schildtin lukion, urheiluseurojen, Jyväskylän Urheiluakatemian, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) ja Olympiakomitean kanssa. Lajikohtaisesti on erilaisia järjestelyjä.

Osaamispisteitä saa urheilemalla ja kirjallisilla tehtävillä. Osaamispisteitä suoritetaan erisuuruisina eri vuosina. Suorituksien saamisen edellytyksenä on opintojen eteneminen. Mikäli opinnot eivät etene, ei myöskään suorituksia kerry. 

Hakeminen

Urheiluvalmennukseen voivat hakea yhteishaun ja jatkuvan haun hakijat.

Hakeminen jatkuvassa haussa

Näin haet jatkuvan haun yhteydessä Gradia Jyväskylään urheiluvalmennukseen:

  1. Hae ammatilliseen koulutukseen Gradian verkkosivuilla, kun haku koulutukseen on auki. Ilmoita hakulomakkeella kiinnostuksesi urheiluvalmennukseen.
  2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen 2021 ja täytä itse ensimmäinen sivu (lomake on tämän sivun alalaidassa).
  3. Toimita hakulomakkeen toinen sivu urheiluseuran tai valmentajan täytettäväksi.
  4. Lähetä urheiluoppilaitoksen hakulomakkeen molemmat sivut haun yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen markus.rama(at)gradia.fi tai paperisena osoitteeseen Gradia Jyväskylä, Markus Rämä, Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101, Jyväskylä

Hakeminen yhteishaussa

Yhteishaun 2022 hakuohjeisiin on tulossa muutoksia, hakuohjeet urheiluvalmennukseen tarkentuvat ennen yhteishaun alkamista.

  1. Hae yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon osoitteessa www.opintopolku.fi. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.
  2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen.  Täytä itse ensimmäinen sivu.
  3. Toimita hakulomakkeen toinen sivu urheiluseuran tai valmentajan täytettäväksi.
  4. Lähetä urheiluoppilaitoksen hakulomakkeen molemmat sivut  sähköpostilla osoitteeseen markus.rama(at)gradia.fi tai paperisena osoitteeseen Gradia Jyväskylä, Markus Rämä, Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101, Jyväskylä.

Jos opiskelet jo ammatillista tutkintoa Gradia Jyväskylässä ja haluat hakea urheiluvalmennukseen, ota yhteyttä Markus Rämään sähköpostitse markus.rama@gradia.fi tai puhelimitse p. 040 341 5484.

Valinta

Valinnan edellytyksenä on opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa, riittävän korkealla tasolla oleva tavoitteellinen urheilu ja hakijan haastattelu. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaan. Urheiluvalmennukseen valitaan vuodeksi kerrallaan, opiskelijan tarvitsee hakea kuitenkin vain kerran. Urheilun ja opiskelun tilanne tarkistetaan vuosittain.

Lajit, joiden edustajia Gradiassa on lukuvuonna 2020 ovat: salibandy, jääkiekko, paini, yleisurheilu, jalkapallo, uinti, lentopallo, alamäkiluistelu, pesäpallo, koripallo, kouluratsastus, autourheilu, kumparelasku, jazz-tanssi, maastopyöräily, amerikkalainen jalkapallo, liitokiekko, telinevoimistelu, kelkkajääkiekko ja vesipallo.

Lisätietoja

 

Opettaja, EduFutura-koordinaattori
Rämä Markus
040 341 5484
Gradia Jyväskylä
Ohjaus- ja urapalvelut
Yhteiset opinnot
Valmentavat koulutukset
Yhdistelmäopinnot
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Hakupalvelut Ma–pe 18.–22.10. klo 9–12 25.10. alkaen ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 chat gradia.fi/oppimaan
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Tiedostot
Tiedosto