Urheilijana Gradia Jyväskylässä

Gradia Jyväskylässä urheilija voi hakeutua mihin tahansa ammatilliseen perustutkintoon. Urheileminen mahdollistetaan urheiluvalmennuksen kautta. Opiskelijoiden urheilun kriteerinä oleva riittävän korkea taso varmistetaan haun yhteydessä annettavilla oman valmentajan lausunnolla, oppilaitoksen haastattelulla sekä lajiliittopisteillä. Gradia Jyväskylän urheiluvalmennuksessa voit suorittaa 2 - 41 osaamispistettä.

Gradia Jyväskylän Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan.

Tutustu huippupesäpalloilija Venla Karttusen lähihoitajaopintoihin tämän sivun yläosan videolla!

 

Opiskelu ja urheilu

Tavoitteellisesti urheilevalle opiskelijalle laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma) yhteistyössä HOKS-ohjaajan, ryhmänohjaajan, opinto-ohjaajan ja urheiluvalmentajan tai urheiluvalmennuksen yhteyshenkilön kanssa. HOKSissa suunnitellaan, kuinka urheilu ja opiskelu on järkevintä yhdistää. Urheilija voi osallistua aamuharjoitteluun, valmennusleireille ja/tai kilpailumatkoille opintojen aikana. Urheilemisen ja valmennuksen toteuttamisratkaisut käydään aina läpi valmentajan kanssa. Opintojen ja urheilemisen painottaminen lukuvuoden kierrossa eri aikajaksoilla vaihtelee.

Gradia Jyväskylä ei tarjoa varsinaista valmennusta. Sitä annetaan Gradia Jämsässä ja Gradian Schildtin lukiossa, joihin haetaan yhteishaussa. Valmennuksessa ja harjoittelusa Gradia Jyväskylä tekee tiivistä yhteistyötä Schildtin lukion, urheiluseurojen, Jyväskylän Urheiluakatemian, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) ja Olympiakomitean kanssa. Lajikohtaisesti on erilaisia järjestelyjä.

Osaamispisteitä saa urheilemalla ja kirjallisilla tehtävillä. Osaamispisteitä suoritetaan erisuuruisina eri vuosina. Suorituksien saamisen edellytyksenä on opintojen eteneminen. Mikäli opinnot eivät etene, ei myöskään suorituksia kerry. 

Hakeminen

Gradia Jyväskylässä opinnot aloittanut opiskelija voi hakea urheiluvalmennukseen opintojensa alussa 1. jakson aikana. Urheiluvalmennukseen on mahdollista hakea myös opintojen myöhemmässä vaiheessa jatkuvan haun kautta.

Jos haet opintojen alussa elokuussa 1. jakson aikana

  1. Täytä urheiluvalmennuksen hakulomake Wilmassa (linkki hakulomakkeelle lisätään tähän, kunhan haku aukeaa)
  2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen 2020 ja täytä itse ensimmäinen sivu (lomake on tämän sivun alalaidassa)
  3. Toimita hakulomakkeen toinen sivu urheiluseuran tai valmentajan täytettäväksi
  4. Lähetä urheiluoppilaitoksen hakulomakkeen molemmat sivut haun aikana sähköpostilla osoitteeseen markus.rama(at)gradia.fi tai paperisena osoitteeseen Gradia Jyväskylä, Markus Rämä, Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101, Jyväskylä

Jos haet jatkuvan haun kautta opiskelemaan Gradia Jyväskylän ammatilliseen koulutukseen, urheiluvalmennukseen haetaan alla olevan ohjeen mukaisesti:

  1. Hae ammatilliseen koulutukseen Gradian verkkosivuilla (hakulinkki on avoinna olevan koulutuksen koulutuskortissa). Pääset täyttämään hakemusta myös opintopolku.fi-palvelussa.
  2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen 2020 ja täytä itse ensimmäinen sivu (lomake on tämän sivun alalaidassa)
  3. Toimita hakulomakkeen toinen sivu urheiluseuran tai valmentajan täytettäväksi
  4. Lähetä urheiluoppilaitoksen hakulomakkeen molemmat sivut haun yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen markus.rama(at)gradia.fi tai paperisena osoitteeseen Gradia Jyväskylä, Markus Rämä, Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101, Jyväskylä

Valinta

Valinnan edellytyksenä on opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa, riittävän korkealla tasolla oleva tavoitteellinen urheilu ja hakijan haastattelu. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaan. Urheiluvalmennukseen valitaan vuodeksi kerrallaan, opiskelijan tarvitsee hakea kuitenkin vain kerran. Urheilun ja opiskelun tilanne tarkistetaan vuosittain.

Lajit, joiden edustajia Gradiassa on lukuvuonna 2020 ovat: salibandy, jääkiekko, paini, yleisurheilu, jalkapallo, uinti, lentopallo, alamäkiluistelu, pesäpallo, koripallo, kouluratsastus, autourheilu, kumparelasku, jazz-tanssi, maastopyöräily, amerikkalainen jalkapallo, liitokiekko, telinevoimistelu, kelkkajääkiekko ja vesipallo.

Lisätietoja

 

Opettaja, EduFutura-koordinaattori
Rämä Markus
040 341 5484
Gradia Jyväskylä
Ohjaus- ja urapalvelut
Yhteiset opinnot
Valmentavat koulutukset
Yhdistelmäopinnot
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Hakupalvelut (ma–to klo 10–15.30 pe ja aattopäivinä klo 10–14)
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Tiedostot
Tiedosto