Urheilijana Gradia Jyväskylässä

Gradia Jyväskylässä urheilija voi hakeutua mihin tahansa ammatilliseen perustutkintoon. Urheileminen mahdollistetaan urheiluvalmennuksen kautta. Opiskelijoiden urheilun kriteerinä oleva riittävän korkea taso varmistetaan haun yhteydessä annettavan sähköisen lomakkeen tietojen perusteella, valmentajien haastatteluilla ja lajiliittopisteillä. Gradia Jyväskylän urheiluvalmennuksessa voit suorittaa 2 - 41 osaamispistettä.

Gradia Jyväskylän Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan.

Tutustu huippupesäpalloilija Venla Karttusen lähihoitajaopintoihin tämän sivun yläosan videolla!

Opiskelu ja urheilu

Tavoitteellisesti urheilevalle opiskelijalle laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma) yhteistyössä HOKS-ohjaajan, ryhmänohjaajan, opinto-ohjaajan ja urheiluvalmentajan tai urheiluvalmennuksen yhteyshenkilön kanssa. HOKSissa suunnitellaan, kuinka urheilu ja opiskelu on järkevintä yhdistää. Urheilija voi osallistua aamuharjoitteluun, valmennusleireille ja/tai kilpailumatkoille opintojen aikana. Urheilemisen ja valmennuksen toteuttamisratkaisut käydään aina läpi valmentajan kanssa. Opintojen ja urheilemisen painottaminen lukuvuoden kierrossa eri aikajaksoilla vaihtelee.

Gradia Jyväskylä ei tarjoa varsinaista valmennusta. Sitä annetaan Gradia Jämsässä ja Gradian Schildtin lukiossa, joihin haetaan yhteishaussa. Valmennuksessa ja harjoittelusa Gradia Jyväskylä tekee tiivistä yhteistyötä Schildtin lukion, urheiluseurojen, Jyväskylän Urheiluakatemian, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) ja Olympiakomitean kanssa. Lajikohtaisesti on erilaisia järjestelyjä.

Osaamispisteitä saa urheilemalla ja kirjallisilla tehtävillä. Osaamispisteitä suoritetaan erisuuruisina eri vuosina. Suorituksien saamisen edellytyksenä on opintojen eteneminen. Mikäli opinnot eivät etene, ei myöskään suorituksia kerry. 

Hakeminen

Urheiluvalmennukseen voivat hakea yhteishaun ja jatkuvan haun hakijat.

Jos opiskelet jo ammatillista tutkintoa Gradia Jyväskylässä ja haluat hakea urheiluvalmennukseen, ota yhteyttä Markus Rämään sähköpostitse markus.rama@gradia.fi tai puhelimitse p. 040 341 5484.

Hakeminen yhteishaussa

Hae yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon Opintopolku-palvelussa. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta (Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana?). Vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Valinta

Valinnan edellytyksenä on opiskelupaikka ammatillisessa koulutuksessa, riittävän korkealla tasolla oleva tavoitteellinen urheilu ja hakijan haastattelu. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaan. Urheiluvalmennukseen valitaan vuodeksi kerrallaan, opiskelijan tarvitsee hakea kuitenkin vain kerran. Urheilun ja opiskelun tilanne tarkistetaan vuosittain.

Lajit, joiden edustajia Gradiassa on lukuvuonna 2022 - 2023 ovat: salibandy, jääkiekko, paini, yleisurheilu, jalkapallo, uinti, lentopallo, alamäkiluistelu, pyöräily, pesäpallo, koripallo, kouluratsastus, autourheilu, enduro, motocross, kumparelasku, jazz-tanssi, kilpatanssi, maastopyöräily, amerikkalainen jalkapallo, liitokiekko, telinevoimistelu, kelkkajääkiekko, vesipallo, suunnistus ja pujottelu.

Lisätietoja

 

lehtori
Rämä Markus
040 341 5484
Gradia Jyväskylä
Ohjaus- ja urapalvelut
Valmentavat koulutukset
Yhdistelmäopinnot
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12 chat: gradia.fi/oppimaan
Gradia Hakupalvelut
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Käyntiosoite
, Jyväskylä