Urheilijana Gradia Jämsässä

Gradia Jämsän urheiluvalmennukseen voi hakea minkä tahansa lajin tavoitteellinen omassa ikäluokassaan menestynyt urheilija. 

Yhteishaun aikana perusopetuksen päättävä (tai ilman ammatillista tutkintoa oleva hakija) hakee opintopolun kautta ammatilliseen perustutkintoon. Lisäksi hän hakee jatkuvan haun kautta urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaun jälkeen urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua jatkuvan haun kautta täyttämällä ammatillisen tutkinnon haku sekä urheiluvalmennukseen haku.

Urheiluvalmennuksen urheilijoiden lajeja

 • hiihto
 • jalkapallo
 • mäkihyppy
 • jääkiekko
 • autourheilu
 • yleisurheilu
 • lentopallo
 • salibandy
 • pyöräsuunnistus
 • alppilajit
 • suunnistus
 • enduro
 • motocross

Suunnistus, motocross ja enduro sekä alppilajeista pujottelu ovat ns. painopistelajeja, joihin on palkattu lajivalmentajat. Muissa lajeissa lajivalmennuksen toteuttavat kunkin urheilijan henkilökohtaiset valmentajat.   

Urheilua ja opiskelua

Urheilijat opiskelevat valitsemassaan ammatillisessa perustutkinnossa tai Jämsän lukiossa. Opiskelussa noudatetaan ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteita ja urheiluvalmentautumisen opintosuunnitelmaa. Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa urheilijan on mahdollista saada 2–51 osaamispistettä, mutta lajista, tasosta ja opintoalasta riippuen jopa enemmän.

Urheilijoille, kuten muillekin opiskelijoille, laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan urheiluvalmennuksen kautta kertyvä osaaminen ammatilliseen perustutkintoon. 

HOKS suunnitellaan mahdollisimman joustaviksi sovittamalla yhteen ammatillisen osaamisen hankkiminen ja urheiluvalmennus. Ammatillinen ja lukiokoulutus on mahdollista yhdistää samaan tutkintoon.

Urheilijan arkea

Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa yhdistyvät opiskelu ja urheilu, toimivat harjoituspaikat, edullinen asuminen ja ruokailu sekä laadukas valmennus. Paikkakunnan aktiivisten seurojen myötä on myös iltaharjoittelu aktiivista ja nivoutuu saumattomasti oppilaitoksen valmennukseen. Meillä urheiluvalmennuksessa on yhteisiä fysiikkatreenejä viitenä aamuna viikossa ja lajiharjoittelua painopistelajeissa kahdesta kolmeen kertaa viikossa. Fysiikkatreenit ovat voimaa, nopeutta ja koordinaatiota kehittäviä sekä kehonhuoltoharjoituksia ja eri lajeille ominaisia harjoituksia.

Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijan palvelut räätälöimme tason mukaan. Jokaiselle urheilijalle laadimme henkilökohtaisen valmennusohjelman ja opintopolun.

Teemme urheiluvalmennuksessa tiivistä yhteistyötä Olympiakomitean, Jämsän lukion, Jyväskylän Urheiluakatemian (JUA) ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) kanssa.

Suomessa toimii 15 urheilijoille suunnatun koulutustehtävän oppilaitosta eli urheiluamista, joihin Gradia Jämsäkuuluu. Urheiluamikset kuuluvat Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon ja ovat osa urheiluakatemian toimintaa. Gradialla on erityistehtävä järjestää urheilijoille ammatillista koulutusta.

Hakupalvelut (ma–to klo 10–15.30 pe ja aattopäivinä klo 10–14)
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Koulutuspäällikkö/Valmennuspäällikkö
Savo Seppo
040 341 4455
Gradia Jämsä
Teknologia ja teollisuus
Autoala
Laboratorioala
Sähkö ja ICT
Urheiluvalmennus
Käyntiosoite
Koulutie 19, Jämsänkoski
Postiosoite
PL 24, 42301 Jämsänkoski
Opettaja
Orell-Sipponen Mira
040 341 4351
Gradia Jämsä
Urheiluvalmennus
Käyntiosoite
Koulutie 19, Jämsänkoski
Postiosoite
PL 24, 42301 Jämsänkoski