Urheilijana Gradia Jämsässä

Gradia Jämsän urheiluvalmennukseen voi hakea minkä tahansa lajin tavoitteellinen omassa ikäluokassaan menestynyt urheilija. Urheiluvalmennus on mahdollinen kaiken ikäisille tavoitteellisille urheilijoille, jotka opiskelevat Gradiassa ammatillista perustutkintoa, ammattitukintoa, erikoisammattitutkintoa tai näiden tutkintojen osia.

Urheiluvalmennuksen urheilijoiden lajeja

 • hiihto
 • jalkapallo
 • mäkihyppy
 • jääkiekko
 • autourheilu
 • yleisurheilu
 • lentopallo
 • salibandy
 • pyöräsuunnistus
 • alppilajit
 • suunnistus
 • enduro
 • motocross

Suunnistus, motocross ja enduro sekä alppilajeista pujottelu ovat ns. painopistelajeja, joihin on palkattu lajivalmentajat. Muissa lajeissa lajivalmennuksen toteuttavat kunkin urheilijan henkilökohtaiset valmentajat.   

Urheilua ja opiskelua

Urheilijat opiskelevat valitsemassaan ammatillisessa perustutkinnossa tai Jämsän lukiossa. Opiskelussa noudatetaan ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteita ja urheiluvalmentautumisen opintosuunnitelmaa. Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa urheilijan on mahdollista saada 2–51 osaamispistettä, mutta lajista, tasosta ja opintoalasta riippuen jopa enemmän.

Urheilijoille, kuten muillekin opiskelijoille, laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan urheiluvalmennuksen kautta kertyvä osaaminen ammatilliseen perustutkintoon. 

HOKS suunnitellaan mahdollisimman joustaviksi sovittamalla yhteen ammatillisen osaamisen hankkiminen ja urheiluvalmennus. Ammatillinen ja lukiokoulutus on mahdollista yhdistää samaan tutkintoon.

Urheilijan arkea

Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa yhdistyvät opiskelu ja urheilu, toimivat harjoituspaikat, edullinen asuminen ja ruokailu sekä laadukas valmennus. Paikkakunnan aktiivisten seurojen myötä on myös iltaharjoittelu aktiivista ja nivoutuu saumattomasti oppilaitoksen valmennukseen. Meillä urheiluvalmennuksessa on yhteisiä fysiikkatreenejä viitenä aamuna viikossa ja lajiharjoittelua painopistelajeissa kahdesta kolmeen kertaa viikossa. Fysiikkatreenit ovat voimaa, nopeutta ja koordinaatiota kehittäviä sekä kehonhuoltoharjoituksia ja eri lajeille ominaisia harjoituksia.

Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijan palvelut räätälöimme tason mukaan. Jokaiselle urheilijalle laadimme henkilökohtaisen valmennusohjelman ja opintopolun.

Teemme urheiluvalmennuksessa tiivistä yhteistyötä Olympiakomitean, Jämsän lukion, Jyväskylän Urheiluakatemian (JUA) ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) kanssa.

Suomessa toimii 15 urheilijoille suunnatun koulutustehtävän oppilaitosta eli urheiluamista, joihin Gradia Jämsä kuuluu. Urheiluamikset kuuluvat Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon ja ovat osa urheiluakatemian toimintaa. Gradialla on erityistehtävä järjestää urheilijoille ammatillista koulutusta.

Hakeminen

Urheiluvalmennukseen voivat hakea yhteishaun ja jatkuvan haun hakijat.

Hakeminen jatkuvassa haussa

Näin haet jatkuvan haun yhteydessä Gradia Jämsään urheiluvalmennukseen:

 1. Hae ammatilliseen koulutukseen Gradian verkkosivuilla, kun haku koulutukseen on auki. Ilmoita hakulomakkeella kiinnostuksesi urheiluvalmennukseen.
 2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen 2022 ja täytä itse ensimmäinen sivu (lomake on tämän sivun alalaidassa).
 3. Toimita hakulomakkeen toinen sivu urheiluseuran tai valmentajan täytettäväksi.
 4. Lähetä urheiluoppilaitoksen hakulomakkeen molemmat sivut haun yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen seppo.savo(at)gradia.fi tai paperisena osoitteeseen Urheiluvalmennus Gradia Jämsä/ Seppo Savo, PL 24, 42301 Jämsänkoski.

Jos opiskelet jo ammatillista tutkintoa Gradia Jämsässä ja haluat hakea urheiluvalmennukseen, ota yhteyttä Seppo Savoon sähköpostitse seppo.savo@gradia.fi tai puhelimitse p. 040 341 4455.

Hakeminen yhteishaussa

Hae yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon Opintopolku-palvelussa. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta (Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana?). Vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12 chat: gradia.fi/oppimaan
Gradia Hakupalvelut
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Käyntiosoite
, Jyväskylä
koulutuspäällikkö
Savo Seppo
040 341 4455
Gradia Jämsä
Autoala
Laboratorioala
Sähkö ja ICT
Urheiluvalmennus
Käyntiosoite
Koulutie 19, Jämsänkoski
Postiosoite
PL 24, 42301 Jämsänkoski
Tiedostot
Tiedosto