Taideteollisuus ja media: perustutkinnot

Luovuus, oma-aloitteisuus ja valmius työskennellä muuttuvissa työympäristöissä yhdistävät taideteollisuus- ja media-alan osaajia.

Tutustu ja hae koulutuksiin!

Opiskelusta ja työtehtävistä

Taideteollisuuden ja media-alan perustutkintoja ovat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä tekstiili- ja muotialan perustutkinto.

Tutkinnoissa opit valintasi mukaan käsillä tekemistä, käsityöalan kulttuuria, perinteisiä tekniikoita, valokuvausta, mediaa, esitystekniikkaa ja digitaalisissa kanavissa tarvittavia taitoja.

Riippuen valinnoistasi opinnoista valmistut mittatilausompelijaksi tai vaatturiksi tai mediapalvelujen toteuttajaksi.  

Mittatilausompelija- tai vaatturiopinnoissa opit tekstiili- ja muotialan tuotteiden valmistuksen. Opiskelet vaatteiden suunnittelua, kaavoitusta, mittatilausvaatteiden valmistusta sekä tekstiilituotteiden valmistuksesta sarjatuotannossa.

Kuvallisen ilmaisun opinnoissa opit käyttämään erilaisia valokuvauksen tekniikoita sekä valaisemaan kuvattavia kohteita studiossa ja miljöössä. Opinnoista löytyy mm. muotokuvauksen ja kuvajournalismin opinpolut.

Ammatillinen perustutkinto antaa ammatin ja laajat ammatilliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Työelämässä nimikkeet voivat toki olla – ja usein ovatkin – erit kuin tutkintonimikkeet. Ammatillinen perustutkinto koostuu usein kahdesta tai useammasta osaamisalasta, joista opiskelija valitsee suuntansa. Tutkintoon voi hakeutua joko jatkuvassa haussa tai yhteishaussa.

Opiskelijatarinoita: Jenny ja Ville

Opiskelijatarinoita: Anni ja Iida