Muoti ja kauneus: perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa opit hius- ja kauneusalan ammattitaidon, kohtaat ihmisiä ja edistät heidän hyvinvointiaan. Opinnoista valmistut  kampaajaksi ja parturiksi,  kosmetiikkaneuvojaksi tai kosmetologiksi. Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa opit tekstiili- ja muotialan tuotteiden valmistusta: vaatteiden suunnittelua, kaavoitusta, mittatilausvaatteiden valmistusta sekä tekstiilituotteiden valmistusta sarjatuotannossa. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alussa.

Tutustu ja hae koulutuksiin!

Opiskelusta ja työtehtävistä

Kampaaja ja parturi osaa tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia ja kampauksia erilaisilla tekniikoilla sekä mm. hoito- ja partakäsittelyjä ja värjäyskäsittelyjä. Valmistuttuasi voit työskennellä parturi-kampaamoissa joko yrittäjänä tai työntekijänä. Voit toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä mm. maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Kosmetiikkaneuvoja osaa ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Kosmetiikkaneuvojana voit työllistyä mm. tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoille, apteekkeihin tai voit toimia maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä. Kosmetiikkaneuvojat toimivat yleensä työntekijöinä, mutta voivat toimia myös yrittäjinä.

Kosmetologi osaa tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Kosmetologina voit työskennellä mm. kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologina sinulla on mahdollisuus työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa opit tekstiili- ja muotialan tuotteiden valmistusta: vaatteiden suunnittelua, kaavoitusta, mittatilausvaatteiden valmistusta sekä tekstiilituotteiden valmistusta sarjatuotannossa. Kehität omaa osaamistasi ja opit viestimään tuotteistasi. Tarjolla on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa, mittatilausompelija ja vaatturi.

Mittatilausompelija toimii asiakaslähtöisesti suunnitellen, kaavoittaen, leikaten, sovittaen ja valmistaen yksilöllisiä ja laadukkaita mittatilausvaatteita lapsille ja naisille.

Vaatturi valmistaa pääsääntöisesti vaatteita miehille mutta tekee myös bisnespukeutumista naisille laadukkaasti perinteisin työtavoin.

Ammatillinen perustutkinto antaa ammatin ja laajat ammatilliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Työelämässä nimikkeet voivat toki olla – ja usein ovatkin – erit kuin tutkintonimikkeet. Ammatillinen perustutkinto koostuu usein kahdesta tai useammasta osaamisalasta, joista opiskelija valitsee suuntansa. Tutkintoon voi hakeutua joko jatkuvassa haussa tai yhteishaussa.

Opiskelijatarina: Noora, kosmetologi

Opiskelijatarina: Nea, kosmetologi

Opiskelua tekstiili- ja vaatetusalalla