Laajuus

Laajuus on 120 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto n.1-2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Opastuspalvelujen ammattitutkinto on tarkoitettu erilaisten opastuspalveluiden suunnittelusta, tuotteistamisesta ja toteuttamisesta kiinnostuneille matkailualan toimijoille.

Kelpoisuusvaatimukset

Aiempi ammatillinen perustutkinto tai työkokemuksen kautta hankittu osaaminen.

Kuvaus

Opastuspalvelujen ammattitutkinnon suorittanut matkaopas osaa:
* suunnitella ja toteuttaa opastuspalveluja asiakaslähtöisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti
* tuotteistaa, markkinoida ja hinnoitella erilaisia opastuspalveluja
* työskennellä sujuvasti ja joustavasti yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa erilaisissa opastustehtävissä kotimaassa ja ulkomailla
* opastaa ja palvella asiakkaita kielitaitoisesti
* varmistaa asiakkaiden turvallisuuden ja huomioida poikkeustilanteet
* arvioida ja kehittää työtään.

Opastuspalvelujen ammattitutkinnon suorittanut matkaopas työskentelee oppaana kotimaassa ja ulkomailla, matkailutoimistojen, matkatoimistojen, matkanjärjestäjien, liikenneyhtiöiden ja elinkeinoelämän palveluksessa tai toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana tai freelancerina. Matkaopas toimii erikoisteemansa mukaisesti erikoisoppaana, kotimaan paikallisoppaana, ulkomaan kohdeoppaana tai matkanjohtajana kotimaassa tai ulkomailla.

Rakenne

Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta:
* Opastuspalvelujen tuotteistaminen ja toteuttaminen (45 osaamispistettä)

Valinnaisista tutkinnon osista (75 osaamispistettä):
* Kotimaan matkanjohtajana toimiminen, 35 osp
* Ulkomaan kohdeoppaana toimiminen, 25 osp
* Ulkomaan matkanjohtajana toimiminen, 35 osp
* Erikoisoppaana toimiminen, 25 osp
* Paikallisoppaana toimiminen, 25 osp
* Opastaminen vieraalla kielellä, 25 osp
* Risteilyoppaana toimiminen, 25 osp
* Ammatillinen tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta tai Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Monta tapaa opiskella

Matkailualan opiskelu perustuu tiimimäisen oppimisen menetelmiin, sillä asioita opitaan paljon tekemällä, esim. projektien ja tapahtumien kautta. Lähiopetuksen lisäksi oppimista ja osaamista kartutetaan matkailualayritysten verkostojen kanssa. Matkailualalla on mahdollisuus opiskella myös yrittäjämäisesti NY-yrityksessä tai osuuskunnassa. Työssä oppimista voi tehdä myös ulkomailla. Matkailuala, Gradia Jämsä, on sertifioitu Tiimiakatemia® -organisaatio. Lisätietoa Tiimiakatemia® -organisaatiosertifikaatista: www.tiimiakatemia.com.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 350 euroa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä