Metsä ja puutarha
Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja
metsäalan perustutkinto
Laajuus
Aika
Hakuaika
YhteishakuKenelle
Metsuri-metsäpalvelutuottajan työ sopii sinulle, jos olet kiinnostunut itsenäisestä, vastuullisesta ja monipuolisesta työstä. Metsuri-metsäpalvelutuottajana työskentelet työntekijänä tai yrittäjänä metsänhoito- ja uudistamistehtävissä. Työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi manuaalinen puutavaran valmistus tai taajama-alueiden erikoispuiden hoito.
Hakeutuminen
Yhteishaussa haet metsäalan perustutkintoon. Osaamisalavalinta tehdään opintojen alettua.
Kelpoisuusvaatimukset
Peruskoulun päättötodistus.
Kuvaus
Koulutuksen aikana opiskelet metsäalan perusteita, metsänhoitotöitä, puunkorjuunsuunnittelua ja manuaalista puutavaran valmistusta. Lisäksi opiskelet puunkorjuuta erityiskohteissa ja syvennät oppimaasi työssäoppimisjaksoilla. Opit myös huoltamaan ja kunnostamaan työvälineitäsi.
Metsäalan perustutkinnon suoritettuasi sinulla on laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet metsäalan eri tehtäviin. Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana osaat tehdä metsänhoidon ja puunkorjuun manuaalisia töitä kestävän metsäntalouden mukaisesti niin työntekijänä kuin yrittäjänä. Osaat huomioida työssäsi mm. puutavaran laadun, luonnonhoidon vaatimukset ja metsienkäsittelyn. Puutuotannon lisäksi tutkinnon suorittanut voi työllistyä metsien monikäyttöön liittyviin töihin, kuten metsäluonnon suojeluun tai virkistysmetsien ja taajamametsien hoitoon.
Rakenne
Metsäalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat 95 osp:
• Metsän hoito ja hyödyntäminen 20 osp
• Metsänhoitopalvelut 30 osp
• Puunkorjuupalvelut 30 osp
• Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Monta tapaa opiskella
Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa, lue lisää täältä: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.
Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.
Kustannukset
Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.
Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opiskelijan on hankittava tarvittava turva- ja suojavaatetus. Lisäksi kustannuksia voi tulla oppikirjoista sekä lupa- ja korttikoulutuksista.
Jatko-opintomahdollisuudet
Tutkinto antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammatikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Kun olet hankkinut alan osaamista työelämässä, voit hakeutua suorittamaan metsäalan ammattitutkinnon ja metsäalan erikoisammattitutkinnon.
Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12