Laajuus

Opintojen laajuus on 85 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 vuosi, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Metsäkoneenkuljettajan työ sopii sinulle, jos olet kiinnostunut itsenäisestä, vastuullisesta ja monipuolisesta työstä. Metsäkoneenkuljettajana työskentelet puunkorjuutyömailla työntekijänä tai yrittäjänä. Työtehtäväsi on puutavaran lähikuljetus.

Kelpoisuusvaatimukset

Metsäkonealalla vaaditaan hyvää terveydentilaa. Laki ammatillisesta koulutuksesta (11.8.2017/531) ja opetushallituksen määräys opiskelijan terveydentilaa koskevista vaatimuksista ammatillisissa perustutkinnoissa (27/011/2015) määrittävät tarkemmat terveydentilavaatimukset.

Kuvaus

Koulutuksen aikana opiskelet metsäalan perusteita, metsänhoitotöitä ja manuaalista puutavaran valmistusta. Koneellista puunkorjuuta opiskelet puunkorjuun työmailla ja syvennät oppimaasi työssäoppimisjaksoilla. Opit myös huoltamaan ja kunnostamaan metsäkoneita.

Metsäkoneenkuljettajana osaat mm. huomioida työssäsi puutavaran laadun, luonnonhoidon vaatimukset ja metsienkäsittelyn.

Rakenne

Tutkinnonosat 85 osp
Metsän hoito ja hyödyntäminen 20 osp
Puutavaran lähikuljetus 65 osp

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS.

Kustannukset

Opiskelijan on hankittava tarvittava turva- ja suojavaatetus. Lisäksi kustannuksia tulee oppikirjoista sekä lupa ja korttikoulutuksista.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Hämeenlinna