Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Liiketoiminta

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5–2 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Suunnitteletko alanvaihtoa ja uuden ammatin opiskelua? Oletko aikaisemmin suorittanut lukion tai ammatillisen tutkinnon? Hanki itsellesi monipuolinen ja työelämän arvostama tutkinto täydentämään aikaisempaa osaamistasi. Voit hakea opiskelemaan myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla täydennät ammatillista osaamistasi.

Toivomme, että olet asiakaspalveluhenkinen, oma-aloitteinen ja nautit työskentelystä erilaisten ihmisten parissa. Sinulla on hyvät perusdigitaidot. Haluat kehittyä monipuoliseksi liiketoiminnan ammattilaiseksi tai vaikka yrittäjäksi.

Opinnot etenevät tiiviissä aikataulussa ja edellyttävät, että sinulla on jo pohjalla jokin aikaisempi tutkinto ja/tai työkokemusta asiakaspalvelusta tai joltakin toiselta alalta.

Lue lisää koulutuksen toteutuksesta kohdassa Kuvaus.

Kuvaus

Opintojen kesto on keskimäärin 1,5–2 v. Opiskeluajan kestoon vaikuttaa merkittävästi hakijan aikaisempi osaaminen. Opintojen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa otamme huomioon aikaisemman ammattitaitosi ja työkokemuksesi.

Mikäli joudut suorittamaan Yhteisten tutkinnon osien opinnot, on niihin varattava lisäaikaa noin puoli vuotta. Yhteisten tutkinnon osien opinnot tarjotaan pääsääntöisesti itsenäisinä verkko-opintoina.

Opiskelu on mahdollisimman työelämälähtöistä, mikä tarkoittaa sitä, että opinnoissa vuorottelevat tiiviit opiskelujaksot oppilaitosympäristössä (1–2 kk) ja pitkät työelämässä oppimisen jaksot (kesto 2–6 kk). Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä ja projekteista sekä työelämässä oppimisesta.

Koulutuksessa opit kehittämään palveluhenkisyyttä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Keskeistä tutkinnossa on myönteisen palvelukokemuksen tuottaminen asiakkaalle. Opit myös talousajattelua ja kannattavan liiketoiminnan periaatteita sekä digitaalisten kanavien hyödyntämistä esimerkiksi markkinoinnissa.

Liiketoiminnan osaajia tarvitaan elinkeinoelämän kaikilla aloilla eri työtehtävissä. Valmistuttuasi merkonomiksi voit työskennellä esimerkiksi asiakaspalvelun, myynnin, toimistopalvelujen tai taloushallinnon työtehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Asiakaspalvelu 20 osp
• Tuloksellinen toiminta 20 osp
• Työyhteisössä toimiminen 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp, esimerkiksi
• Asiakkuuksien hoitaminen 30 osp
• Henkilöstön tukipalvelut 15 osp
• Kirjanpito 30 osp
• Laskutus ja reskontra 15 osp
• Logistiikkapalvelut 15 osp
• Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp
• Myynti 30 osp
• Palkanlaskenta 30 osp
• Palvelumuotoilu 15 osp
• Projektissa toimiminen, 15 osp
• Tapahtumatuotanto, 15 osp
• Tilinpäätöskirjaukset 15 osp
• Yrityksessä toimiminen 15 osp
• Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Osa opinnoista toteutetaan itsenäisinä verkko-opintoina, joten sinulla tulee olla oma tietokone käytettävissä. Opetus on sinulle maksutonta. Kustannuksia koituu oppikirjoista.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva
Palsta 1/2

Gradia-kokemuksia: Olisiko nyt juuri sopiva aika opiskella uusi ammatti?

Riitta Sosalalle alanvaihto tuli ajankohtaiseksi, kun vakituinen työpaikka lopetti toimintansa Jyväskylässä. Nyt hän opiskelee Gradiassa liiketoiminnan perustutkintoa: ”Opiskelu näin aikuisena on ollut ihan mahtavaa!" Oppiminen on ollut paljon ennalta pelättyä helpompaa. Opiskelu avasi Riitalle myös täysin uuden maailman ja tutustuminen opiskelukavereihin on ollut antoisaa. Opinnoissa hän on tutustunut moniin uusiin asiakokonaisuuksiin, kuten palvelumuotoiluun, markkinointiviestintään ja sisällöntuotantoon. Riitta kannustaa kaikkia alanvaihtoa miettiviä hakemaan rohkeasti opiskelemaan: ”Älä turhaan mieti liian pitkään. Saatat löytää itsestäsi kokonaan uusia vahvuuksia ja sitä kautta työn, jossa pääset hyödyntämään niitä paremmin. Uuden oppiminen tuo paljon mielekkyyttä elämään!”, Riitta kuvailee.

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193