Laajuus

185 päivää.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka haluavat työllistyä maarakennusalalle.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

Voit hakeutua koulutukseen, jos sinulla on
- ikää vähintään 20 vuotta
- voimassa oleva B-luokan ajokortti
- maarakennuskoneenkuljettajan ammattiin riittävä terveys
- olet elämäntavoiltasi alalle soveltuva
- olet kyseisestä ammatista kiinnostunut

Aiempaa työkokemusta kone- ja kuljetusalalta ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi.

SORA-lainsäädäntö asettaa terveydentilaan liittyviä rajoituksia valittaville kuljettajaopiskelijoille. Sinulta edellytetään riittävää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä, jotta selviydyt käytännön tehtävistä ja työssäoppimisen aiheuttamasta kuormituksesta.

Kuvaus

Koulutus antaa perustaidot maarakennuskoneenkuljettajan ammattiin, maarakennuskoneiden käyttöön, huoltoon ja koneilla tehtäviin maarakennustöihin, sekä infra-alan työmenetelmiin. Koulutus ei ole tutkintotavoitteista, eli sen aikana ei ole tavoitteena suorittaa tutkintoa tai sen osia.

Koulutuksen ensisijainen tavoite on työllistyä maarakennuskoneenkuljettajan tehtäviin. Koulutuksen jälkeen on tavoitteena selviytyä itsenäisesti alalla tehtävistä perustöistä käyttäen yleisimpiä maarakennuskoneita (kaivuukone ja pyöräkuormaaja) sekä saada valmiudet suorittaa koneiden vaatimat huoltotyöt, sekä koneiden siirtoon liittyvät kuljettajalle kuuluvat tehtävät. Tavoitteena on myös edistää jatkokoulutukseen sijoittumista.

Gradia koulutuspalvelut toteuttaa koulutuksen Kokkolassa.

Rakenne

Koulutus sisältää:
- orientaatiojakso (alaan tutustuminen, osaamiskartoitus, yritysvierailut)
- turvallisuusmoduuli (tarvittavat korttikoulutukset):
työturvakortti, tieturva 1, hätäensiapu, vesityökortti ja tulityö- /ratatyökortti
- konetekniikka ja huolto
- maarakennuskoneiden käyttö: kaivukoneen ja pyöräkuormaajan käytön harjoittelu, maa- ja kiviainekset ym. maarakentamisessa käytettävät materiaalit, piirustusten lukeminen ja mittaustöiden perusteet, oman työn suunnittelu, koneiden 3d mittalaitteiden käytön perusasiat
- työssäoppiminen 40-80 pv ( HOKSin mukaan): 40 pv opiskelijoilla, jotka osallistuvat kuljetusalan ammattipätevyyskoulutukseen ja 80 pv opiskelijoille, joilla on kuljetusalan ammattipätevyys ennestään.
- koulutukseen sisältyy myös mahdollisuus halutessaan suorittaa C-luokan ajokortti sekä kuljetusalan perustason ammattipätevyys 140 h mikäli opiskelija on vähintään 21 vuoden ikäinen ja täyttää C-luokan ajokortin vaatimat terveysvaatimukset eikä häntä ole edellisen viiden vuoden aikana tuomittu menettämään ajokorttiaan.

Kustannukset

Mahdolliset viranomaismaksut ajokortin korotus sekä ammattipätevyyskortti.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
28.6. - 6.8.2021 (ma - pe)
puhelin klo 9 - 12
chat klo 13 - 15 

Aika

-

Paikkakunta

Kokkola