Laajuus

55 työpäivää

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Tämä maarakentamisen maailmaan kurkistava koulutus on tarkoitettu Sinulle, joka olet pohtinut maarakennusalan töihin hakeutumista, mutta et vielä tunne alan työtehtäviä riittävän hyvin päättääksesi, mikä niistä olisi mieluisin itsellesi. Tämän koulutuksen aikana saat mahdollisuuden tutustua alaan ja oppia alalla tarvittavia perustaitoja. Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE- hallinnon internet-sivuilla. Haku koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.

Kelpoisuusvaatimukset

Edellytämme koulutukseen hakevilta voimassa olevaa vähintään B-luokan ajokorttia. Ajokorttia edellytämme, koska suuri osa alan työtehtävistä on liikkuvia.

Kuvaus

Maarakennusala, tai yhä yleisimmin infra-ala, tarjoaa lukuisia eri työtehtäviä ympäristömme rakentamisen parissa, sekä rakennetun infran ylläpidossa ja kunnossapidossa. Maarakennusalan työntekijät huolehtivat, että liikenne sujuu teillä, kaduilla, raideliikenteessä ja vesistöissä. Samoin he huolehtivat siitä, että energia- ja vesihuolto toimii ja elinympäristömme on viihtyisä, terveellinen ja turvallinen. https://www.infrasankarit.fi/

Maarakennusalalla on nyt ja tulevaisuudessakin kova kysyntä uusista työntekijöistä, sillä iso joukko alan osaajia siirtyy eläkkeelle, kuten toki muillakin aloilla. Alan työtehtävien kirjo on moninainen, joten jokaiselle alasta kiinnostuneelle löytyy jotain.

Koulutus on tutustumiskoulutus maarakennusalaan, siellä työskentelevien ammatteihin ja työtehtäviin. Koulutukseen sisältyy työmaakäyntejä ja maarakennusalalla työskentelyssä tarvittavien tietojen ja taitojen hankkimista sekä pienten maarakennuskoneiden käytön oppimista.

Koulutus ei ole tutkintotavoitteista, mutta sen aikana suoritetut opinnot voidaan pääosin hyödyntää, mikäli jatkat opintoja tutkintotavoitteisessa koulutuksessa maarakennusalalla.

Koulutuksen aikana hankitaan työssä tarvittavat lupakortit. Koulutukseen kuuluu työssäoppimista, jonka aikana pääset tutustumaan aitoon työelämään maarakennusalan yrityksissä.

Rakenne

Koulutuksen sisältö jakaantuu alla oleviin kokonaisuuksiin:

- tietoa maarakennusalasta ja ammattinimikkeistä,1 pv
- alan työllistävyys, palkkarakenne, työolosuhteet, uramahdollisuudet, 1 pv
- työmaalla tarvittavat turvakoulutukset ja kortit (työturva, tieturva 1, tulityökortti, ensiapu 8h), 4 pv
- työturvallisuusluennot, 1 pv
- maarakennuskoneet, niiden työtehtävät ja perustekniikka , 2 pv
- maarakennuskonesimulaattoreiden käyttöharjoitukset ja pienet maarakennuskoneet, koneiden peruskäyttö,10 pv
- maarakennustyömaan mittaukset ja työmailla käytettävät mittalaitteet, 5 pv
- koneiden päivittäiset huollot, 2 pv
- maarakentamisen materiaalit, 2 pv
- työssäoppiminen, 27 pv

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Paikkakunta

Laukaa

Koulutuksen osoite

Lievestuore, Ajoneuvontie 21