Laajuus

Luontoliikuntapainoitteisen matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto n.1-1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS)

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko työskennellä tulevaisuudessa luontoliikuntaohjaajana? Luontoliikuntapalveluihin painottuva matkailupalvelujen ammattitutkinto on suunnattu luontoliikunta-aktiiveille ja matkailualan ammattilaisille. Tutkinnon suorittanut on pätevä tuotteistamaan, myymään ja toteuttamaan laadukkaita sekä turvallisia luontoliikuntaohjelmia ja -tapahtumia.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kelpoisuusvaatimukset

Valintaperusteet:

1. Hakemus ja haastatteluun osallistuminen, ota koulu- ja työtodistukset haastatteluun mukaan. Hakijoita haastatellaan jo hakujakson aikana.
2. Aiempi ammatillinen perustutkinto tai työkokemuksen/harrastuksen kautta hankittu osaaminen
3. Soveltuvuus koulutukseen: valmiudet itsenäiseen opiskeluun ja tiimimäiseen työskentelyyn, yrittäjähenkisyys, hyvät liikunnalliset valmiudet.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Matkailualan asiakaspalvelu- ja ohjausosaaminen opitaan käytännön työelämäyhteistyössä, tapahtumissa ja oppilaitosprojekteissa. Gradia Jämsän tiimioppiva matkailualan oppimisorganisaatio tarjoaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua ja harjoittaa yrittäjyyttä jo opintojen aikana mm. pedagogisessa osuuskunnassa. Koulutuksen aikana opitaan luontoliikunnan asiakaspalvelu- ja ohjaustaitojen lisäksi mm. melonnan, kiipeilyn, maastopyöräilyn, suunnistuksen ja hiihdon lajiohjaustaitoja. Tutkinnon suorittajalla on mahdollisuus lisämaksusta suorittaa myös kyseisten lajiliittojen ohjaajapätevyyskortteja.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut osaa
• suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja
• työskennellä erilaisissa tapahtuma- ja ohjelmapalvelutehtävissä
• työskennellä myynti- asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti
• varmistaa asiakkaiden turvallisuuden
• palvella asiakkaita kielitaitoisesti
• arvioida ja kehittää työtään.

Rakenne

Matkailupalvelujen ammattitutkinto 150 osp

Pakollinen tutkinnon osa 50 osp
• Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp
• Ohjelmapalvelujen toteuttaminen 45 osp*
• Hotellin vastaanotossa toimiminen 45 osp
• Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen 25 osp
• Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen 25 osp
• Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminenw 30 osp
• Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen 45 osp
• Matkailualan turvallisuusosaajana toimiminen 25 osp
• Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen 55 osp
• Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuksien koordinointi 35 osp
• Ammatillinen tutkinnon osa Yrittäjän ammattitutkinnosta 30 osp
• Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 5-25 osp

* pakollinen tutkinnon osa luontoliikuntapainoitteisessa matkailupalvelujen ammattitutkinnossa.

Monta tapaa opiskella

Koulutus sisältää 80 lähipäivää, 16 kontaktiviikkoa.

Matkailualan opiskelu perustuu tiimimäisen oppimisen menetelmiin, sillä asioita opitaan paljon tekemällä, esim. projektien ja tapahtumien kautta. Lähiopetuksen lisäksi oppimista ja osaamista kartutetaan matkailualayritysten verkostojen kanssa. Matkailualalla on mahdollisuus opiskella myös yrittäjämäisesti NY-yrityksessä tai osuuskunnassa. Työssä oppimista voi tehdä myös ulkomailla. Matkailuala, Gradia Jämsä, on sertifioitu Tiimiakatemia® -organisaatio.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja oppisopimuksesta: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu 1.8.2022 alkaen on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisäkustannuksia tulee mahdollisista liittojen korttikoulutuksista, omista välineistä ja varusteista. Opintojen aikana kontaktiopetuksessa on käytössä koulun välineistöä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä