Laajuus

Opintojen laajuus on 40 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on noin 6 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko kehittää osaamistasi ruoanvalmistuksen tehtävissä, oppia valmistamaan monipuolista ja terveellistä ruokaa sekä kohdata ja palvella asiakkaita? Tutkinnon osan opinnot antavat valmiuksia toimia erilaisissa lounasruokien valmistustehtävissä.

Kelpoisuusvaatimukset

Lähtökohtana motivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan sekä sitoutuminen opiskeluun. Alalla työskentely vaatii hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä vuorovaikutustaitoja.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Tämän haun kielikoe on tiistaina 30.11.2021. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksen aikana opit vastaanottamaan, varastoimaan ja käsittelemään raaka-aineita, valmistamaan lounasruokia sekä leivontatuotteita, palvelemaan asiakkaita ja tekemään työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät. Saat valmiuksia arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osan suorittaminen antaa mahdollisuuksia toimia ravintolan tai suurkeittiön ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Vastaanotat ja käsittelet raaka-aineita ja muita tuotteita, valmistat ja laitat esille lounasruokia sekä toteutat omavalvontaa.

Monta tapaa opiskella

Opiskelijoille laaditaan HOKS, jossa sovitaan henkilökohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöstä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuen tarpeesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta.

Työjalkineet on itse hankittava, muu ammattityövarustus selvitetään opintojen alkaessa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet hankkinut osaamista ja olet kiinnostunut alalla toimimisesta, sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoa ja valmistua kokiksi.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä