Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu logistiikka alalle soveltuville (autonkuljettaja tai varastotyöntekijä) ja siitä kiinnostuneille työttömille sekä työttömyysuhanalaisille työnhakijoille. Koulutuksessa C -luokan ajokortin voivat suorittaa 21 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on vähintään B -luokan ajo-oikeus.
HUOM! Perustason ammattipätevyyskoulutus ei sisälly koulutukseen eli et voi toimia kuorma-autonkuljettajan ammatissa pelkästään tällä koulutuksella.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta. Ilmoittautumispainike vie sinut TE-palvelujen sivulle. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

C-ajokorttia suorittavilta edellytetään ajokorttiasetuksen, ryhmän 2, mukaista terveyttä. Lue lisää: https://ajokortti-info.fi/ajotaidon-yllapito/ajoterveys

Kuvaus

Tavoitteena on oppia logistiikka-alan perustaitoja ja perusteita ja selvittää alan koulutus- ja työmahdollisuuksia Keski-Suomessa kuljettajana sekä varastotyöntekijänä.

Koulutus toteutetaan pääosin Gradian Jyväskylän toimipisteessä (Viitaniementie 1) ja osittain Lievestuoreen toimipisteessä (Ajoneuvontie 21, Lievestuore). Mahdollisia etäopetuspäiviä varten opiskelijalla olisi hyvä olla käytettävissä tietokone, jossa kaiuttimet ja mikrofoni sekä internetyhteys.

Rakenne

1. Orientaatio koulutukseen
2. Logistiikka-alan työympäristöt
3. Työelämätietous ja työnhaku
4. Logistiikka-alan perustaidot ja perusteet  
5. Ajokorttikoulutus (valinnainen ja mahdollista, mikäli ennestään B -luokan ajo-oikeus ja ikää 21 -vuotta)
- C-ajokortin suoritus
6. Työllistymistä tukevat lupa- ja testikoulutukset
- työturvallisuuskortti
- ensiapu
- trukinkäytön turvallisuuskoulutus
7. Työssä oppiminen logistiikka-alan työpaikassa (noin 40 työpäivää)
8. Jatkokoulutusmahdollisuudet logistiikka-alalla

Kustannukset

Henkilöille, jotka suorittavat C -luokan ajo-oikeuden, tulee opiskelijan itse kustannettavaksi ajokortin suorittamiseen liittyvät viranomaismaksut, noin 200 eur ja ajokorttia varten tarvittavasta lääkärintodistuksesta ja valokuvasta aiheutuvat maksut.

Jatko-opintomahdollisuudet

Logistiikka-alan perusteet koulutuksen suorittaneilla tyypillinen jatko-opintoväylä on hakeutuminen logistiikan perustutkintoon johtavaan koulutkseen jokko kuljetus- tai varastoalalle.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä