Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Onko haaveenasi työskennellä liikenneopettajana? Tämän koulutuksen avulla voit työllistyä EPIC Autokouluihin liikenneopettajaksi.

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus sopii erilaisista koulutus- ja työtaustoista tuleville, eli aiempaa työkokemusta liikennealalta et tarvitse. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut liikenneopettajan työstä.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Huomaathan, että hakemuksen liitteeksi tulee toimittaa Traficomin ajokorttiote. Hakemusta ei voida käsitellä ilman ajokorttiotetta.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijan tulee täyttää seuraavat hakukelpoisuuden kriteerit:
· Hakijalla tulee olla sujuva suomen kielen taito. Ruotsin kielen taito lasketaan eduksi.
· Hakija on koulutuksen alkaessa täyttänyt vähintään 21 vuotta ja täyttää koulutuksen aikana 23 vuotta
· Hakijalla on vähintään B-luokan ajokortti, joka on ollut voimassa vähintään 3 vuotta
· Hakija täyttää ryhmän 2 ajokortin terveysvaatimukset
· Hakijan oma ajotaito on riittävällä tasolla
· Hakija on henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella sopiva liikenneopettajaksi.

Hakemukseen on toimitettava liitteeksi ajokortin valvontatiedot, Traficomin ote sähköpostiin:
koulutuspalvelut.varsinais-suomi@te-toimisto.fi tai TE-toimiston postilaatikkoon Itsenäisyydenaukio 2, 20800 TURKU. Ote saa olla enintään 3 kk vanha (päiväys). Ajokorttiotteen saa Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta www.traficom.fi (Asioi kanssamme -> tieliikenne -> kuljettajatiedot ja ajokorttiote -> sähköinen asiointi) TAI www.suomi.fi, hakusanalla "ajokorttiote". Mahdolliset ajokorttiotteen kustannukset maksaa koulutukseen hakija, mutta yksityishenkilöt voivat tulostaa pdf-muotoisen ajokorttiotteen ilmaiseksi Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA-lainsäädäntö). Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on toisen asteen ammatillinen tutkinto, joka koostuu tutkintokoulutuksesta ja osaamisen osoittamisesta näytöissä. Jokainen opiskelija saa koulutuksen aikana pätevyyden henkilö- ja mopoauton opetukseen. Tämän lisäksi erikoistutaan esimerkiksi mopon, moottoripyörän tai raskaan kaluston (C, CE, D) opettajaksi.

Koulutuksella pyritään täyttämään EPIC Autokoulujen työvoimatarvetta eri toimipisteissä Suomessa. Opiskelu on päätoimista ja opiskelua toteutetaan myös vertaisoppimalla toimipisteiden työyhteisöissä.

Rakenne

Perusopinnot sisältävät:
· Asiakasneuvonta
· Lainsäädäntö
· Kasvatustiede ja psykologia (liikenneopettajan työhön liittyvää)
· Pedagogiikka
· Didaktiikka
· Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
· Virtuaali-, simulaattori- ja rataopetus
· Työturvallisuus
· Ajoneuvotekniikka

Erikoistumisopinnoissa opiskelija voi suuntautua:
· moottoripyöräkouluttajaksi
· raskaiden ajokorttiluokkien kouluttajaksi
· ekologisen liikkumisen kouluttajaksi
· mopokouluttajaksi.

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja opetusharjoittelua. Lähiopetus toteutetaan osin yrityksen päätoimipaikalla Turussa ja etäopetus verkkoyhteyden välityksellä. Työpaikalla tapahtuva käytännönläheinen koulutus ja näytöt toteutetaan EPIC Autokoulujen toimipisteissä eri puolilla Suomea: Oulu, Seinäjoki, Pori, Turku, Varkaus, Tammisaari (Raasepori).Tammisaaren osalta harjoittelua ja työtä voidaan toteuttaa myös Salossa ja Kirkkonummella.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Turku